potjes


kijk, mijn eerste potje, vanmorgen gedraaid. Ik ben helemaal trots.

En nu probeer ik vanaf mijn iPad een berichtje op mijn blog te zetten. Een hele toer, moet ik zeggen. Als de layout het niet helemaal is dan weet je hoe dat komt.
De rest van de week zal ik elke dag een foto doen. Als ik weer achter mijn gewone computer zit, dan krijgen jullie alle gegevens over dit geweldige feest.

Ik wil een jas!!

Je hebt soms van die beren, neem nu dit exemplaar, een schat van een beertje, echt waar, maar, ik had zijn mond er nog niet op geborduurd, of hij begon:
 “Ik wil een jas”.
“Wat voor jas dan?”
 “Nou, gewoon, een jas met een capuchon, en dan ook nog zo’n hoed erbij, je weet wel, net zoals die ene beer, die met zijn koffertje en met rode laarzen, die wil ik natuurlijk eigenlijk ook”.
“Oh, je bedoelt paddington?, maar die is licht en jij bent donker”.
“Ja, die, en het maakt niet uit dat ik donker ben, ik ben gewoon apart en uniek.”
“Welke kleur wil je dan? rood of blauw, of iets anders”?
“Iets anders natuurlijk, ik zei toch dat ik uniek ben”.

Ik haal de doos met bolletjes naar beneden, en beer neemt gelijk een duik tussen de bolletjes.

Hij komt weer boven met een bol in een mooie warme oranje-bruine kleur. “Past precies goed bij mijn vacht”.

Ik breien en breien, en nu heeft beer een jas, denk maar niet dat hij hem uit doet met dat warme weer.

Ik heb deze Vera gebreid van een nieuwe kwaliteit garen van Schoppel, Leinen-Los, een mengsel van wol en linnen, het voelt heel plezierig aan en heeft een mooie naturel uitstraling.
Het jasje breide ik van Schoppel Zauberwolle. Het beertje is gebreid op naalden 3,5 en is ruim 30 cm lang. Ik ga ervast ooit een patroon van maken.

Het is droog!!

Het is eindelijk een keer lekker weer, en dus gaan we erop uit en ik mag mee. Dat mag omdat ik nieuw ben en dus moet ik op de foto.
Eerst een eindje met de auto, we gaan naar Isterberg in Duitsland.

Er zijn daar allemaal hele grote rotsen. Omdat het zo veel heeft geregend zijn er kleine vijvertjes ontstaan tusen de rotsen.

Moet je kijken hoe groot.

Langs de paden tussen de rotsen staan heel veel bosbessen struiken. Er zitten niet zo veel bessen aan, ze zijn nog klein en een beetje zuur.

Moet je kijken wat een kloof, als ik daar maar niet in val, dan kom ik ernooit meer uit.

Gelukkig gaan we naar de bomen, daar kan ik lekker slingeren, dat doet mijn apenhart wel goed.

Morgen ga ik op reis, ik ga wonen in de Wolmand in Staphorst, lekker tussen de bolletjes en de lapjes. Ik neem patronen me, dan komen er vast ook vriendjes in Staphorst.

Ik ben gebreid van Noro Silk Garden kleur 3084. Eén bol is voldoende voor een aap.

De Isterberg is een klein natuurgebiedje, waar nog grote oude zandsteenformaties te vinden zijn. Het ligt aan de weg van Bad Bentheim naar Nordhorn

Ik vind je lief

Ja, ik vind dit muisje natuurlijk heel erg lief, maar de titel van dit logje komt ergens anders vandaan. Ik heb dit muisje met een speciaal doel gebreid.  Het eerste prentenboek over mijn knuffels ligt bij de drukker. De titel van het boek:  Je ziet hem hieronder, de echte titelpagina van het boek.Nog een week of 8 en dan ligt het in de winkels.

En als sneak-preview, hieronder vast een pagina uit het boek (klik om te vergroten).

Achterin het boek staat het patroon van Suusje, die, zoals je ziet een belangrijke rol speelt in het boek. Ik heb de tekst van het patroon netjes aangeleverd, maar met de lay-out en de veranderingen die de redactie van de uitgeverij aanbrengt, weet je het maar nooit. Voor mij is breien van een patroon toch de meest zekere manier om een patroon te controleren, een daar heeft het Suusje op de eerste foto haar bestaan aan te danken. En, ik heb er zo hier en daar nog een kleine onvolkomenheid of een foutje uitgehaald, Nu moet het toch helemaal goed komen.