Deze kleur kan ook

Hier zagen jullie Vera als beer P met jas en hoed, klassiek met een blauwe jas en een rode hoed. Maar het kan natuurlijk ook anders, zoals dit beertje, een lief klein beertje, met een groen gemêleerde jas en een effen groene hoed.

Hij is heel trots op zijn kleren. Vorige week is hij op reis geweest, helemaal naar Haarlem om op een markt zijn patroon te promoten, en toen hij deze week weer thuis kwam, lag er een jasje op hem te wachten. Gisteren heb ik er een hoed bij gebreid.

Die hoed is wel mooi, maar de capuchon zit eigenlijk ook wel lekker.

Klik op één van de foto’s voor meer informatie over de gebruikte garens.

De knuffels en ik

Ik ben wel eens verbaasd over mezelf, en dan met name  over hoe lang ik door kan gaan met hetzelfde zonder dat dat me gaat vervelen.

Deze zomer verbaasde ik me over het feit dat ik achter elkaar tassen aan het breien was, nu zijn het de hele tijd weer aapjes en beren enzo, ik ga maar door en ga maar door.

De knuffels uit dit bericht heb ik allemaal gebreid van garen dat begin vorige week mijn huis is binnen gekomen. Sinds ik op de handwerkbeurs in Rotterdam garen heb verkocht, denk ik na over welke garens ik wil verkopen, en dat denken gaat het best als je van die garens iets breit.

Nu is dat helemaal geen straf,  ik ben met elke doos met bolletjes die hier binnen komt heel blij en kan niet wachten om er iets van te gaan breien, en zo ontstaat de ene knuffel na de andere en ik vind de een al leuker dan de ander. 

Ik heb natuurlijk een goed excuus, pas met de voorbeelden kunnen mensen goed zien wat een garen doet, en van een kraam vol mooie voorbeelden is het leuk kopen. Maar, goed beschouwd, heb ik helemaal geen excuus nodig, ik vind het allemaal veel te leuk.

Dit alles heeft natuurlijk wel consequenties voor mijn huis. Ten eerste natuurlijk overbevolking, op elk denkbaar, maar vooral ondenkbaar plekje zitten een of meer knuffels, wel heel gezellig, en ik woon alleen, dus niemand heeft er last van.
 
En dan al die bolletjes wol, nou ja, als Anna hier komt slapen slaapt ze zo’n beetje in een ballenbak van bolletjes wol. Het is maar goed dat zij ook de bolletjes gekte heeft.
 
Klik op een foto in dit bericht voor meer informatie over het gebruikte garen.

8 november

8 november is de geboortedag van mijn moeder. Niet meer haar verjaardag, ze is 14 jaar geleden al overleden. Toch blijft zo’n dag altijd in je gedachten.
Vaak koop ik op 8 november een kaaps viooltjes, zoals hierboven. Mijn moeder had een hele verzameling kaapse viooltjes, allerlei verschillende, en daarom doen die plantjes mij aan haar denken.

Als kind van de crisis van de jaren dertig en jong volwassene uit de oorlog kon mijn moeder heel moeilijk iets weggooien en dat gold ook voor de kaapse viooltjes en zelfs voor de blaadjes daarvan. Met het dichtdoen van de gordijnen werd er nog wel eens een blaadje van een van de plantjes afgestoten, maar goed, die plantjes stekken gemakkelijk, en een blaadje is een stekje. En zo stond het aanrecht zo nu en dan vol met allerlei vage potjes met in elk een blaadje van een kaaps viooltje, en dat leidde dus tot nog meer plantjes waar wij dan weer blaadjes vanaf stootten …… Helaas blijkt de moeite met weggooien erfelijk en dat heeft dus grote invloed op de voorraad restjes wol hier in huis.

Toen mijn moeder in 1998 overleed was ik nog wetenschapper, mij totaal niet bewust van de grote veranderingen die het leven nog voor mij in petto had. Ik vind het soms jammer dat mijn moeder mijn nieuwe leven als knuffelontwerper en alles wat daarbij komt niet heeft meegemaakt, ze had het vast wel leuk gevonden. Een foto van een kaapsviooltje en een beer brengt deze 2 werelden samen.

Joris in de Speeltuin

Vanmiddag was het een tijdje lekker weer, goed voor een wandelingetje, en Joris mocht mee naar de speeltuin.

“Goed vasthoeden, die schommel is wel erg groot”

“Kijk, hier kan ik heel goed staan. “

“Zou ik hier af durven?”

“Kijk, ik kan heel hoog klimmen!!”

Deze Joris is gebreid van Schoppel Gradient, een mooi wollen garen met een looplengte van 260 meter op 100 meter. Alle kleuren an deze Joris vind je op één bol in lange stukken, zodat je grote vlakken kunt breien. Kijk hier hoe je dit garen kunt kopen.