Zo mooi ….

Deze week zat deze foto in mijn mail, en ik was verrukt, wat mooi, het lijkt wel zo’n foto uit een echt berenboek.
Deze beren zijn gemaakt door Cecile van den Biggelaar, volgens het patroon van Vera.
Het lijkt wel raar, maar ik ben helemaal trots dat deze foto’s volgens een patroon van mij zijn gebreid.

De beren zullen life te bewonderen zijn op het breifestival van de Schapekop in Nieuwpoort op 24 en 25 mei. Ik kan er helaas niet heen, maar als ik het programma lees, belooft het een leuk evenement te worden.

Sommigen van jullie hebben deze foto al gezien op facebook. Sinds een week of 2 ben ik daar actief onder de naam annita.wilschut. Ik probeer elke dag een fotootje op facebook te zetten.

Hier hebben jullie me al weer meer dan een week gemist, ik ben druk geweest. Als ik druk ben, lukt een bericht op de log niet, maar een enkel fotootje op facebook is snel geplaatst.

Kleine rode beer

Weten jullie Grote Rode Beer nog. Hier las je dat hij woont in Naarden om daar de meubeltjes van Minius te bewaken en aan de man te brengen.  Grote Rode Beer was wel een beetje eenzaam daar in Naarden, en daarom heeft hij nu gezelschap gekregen van Kleine Rode Beer.

Grote Rode Beer bewaakt de grote kasten van Minius en Kleine Rode beer woont in de nieuwe letterkasten, waarmee ik hierboven Zijmaakthet heb gemaakt. Zo als letters in een woord lijken ze niet zo groot,  maar deze kasten zijn elk 1 meter hoog.

Op de foto kun je natuurlijk niet goed zien hoe groot/klein de beren zijn.

Grote Rode Beer op de C.

 
Kleine Rode Beer in de C.
 
Ik denk dat ze zich wel vermaken daar in Naarden met z’n tweeën, met zo veel kasten, banken en letterkasten om lekker in te slapen.
 
 


Vera in Rusland

Kijk,  hier ben ik nu zo trots op, en dat terwijl ik niets kan lezen van wat hier staat. Maar de beer die op deze blog-pagina staat is een echte Vera, en juist die onleesbare letters maken haar zo internationaal.

Al een tijdje worden op ravelry mijn patronen ook door breisters uit Rusland gekocht, en nu staat er eentje op een weblog, een Russische weblog.

Sylvie wordt 2

Hier zagen jullie Sylvie;  Sylvie is helemaal verknocht aan haar 2 apen.
Sylve is 2 jaar geworden en kreeg een heel toepasselijke taart.

 
 
 
 
 
Gefeliciteerd Sylvie, ik hoop dat je nog lang de beste maatjes blijft met je apies.
 
 

Jacob de Grote

Dit is de grootste Jacobus die ik tot nu toe heb gebreid. Hij is van top tot teen 70 cm lang. Ik breide hem van 3 strengen van dit garen:

 
Het is een dik wollen garen, het garen is niet gesponnen maar gevilt waardoor je een soepele, zachte draad krijgt. Het garen heeft een looplengte van 66 meter op 100 gram. 
 
 
Vandaag mocht hij mee naar Ootmarsum, waar hij zich tegoed deed aan de soesjes.
 


Hier zit hij op schoot bij een beeld van Tijl Uilenspiegel in een straatje in Ootmarsum.

Helaas kun je op een foto niet goed zien hoe groot of klein een knuffel is.

Daarom deze, helaas niet helemaal scherpe, foto, waar de aap op mijn volwassen stoel staat.

Het materiaal voor deze grote aap kost € 40,-  (exclusief verzenden) en kan bij mij besteld worden.