Zijmaakthet!!

Moet je nou eens kijken, dit is mijn nieuwe (bedrijfs)auto.  Ik sta helemaal versteld dat mijn brei-activiteiten de aanschaf van zo’n autootje rechtvaardigen en mogelijk maken.

Wie had dat nu kunnen denken, toen ik een jaar of 6-7 geleden wat aarzelend begon met het verspreiden van breipatronen en me wel eens vertwijfeld afvroeg of dat nu wel kon: “knuffels breien, niet als cadeautje, niet voor een kind, maar alleen maar omdat ik dat zelf zo leuk vind.”
Terugkijkend denk ik nu dat juist dat, het feit dat ik het zelf zo ontzettend leuk vind, de basis is van het succes van mijn bedrijfje.

In februari ging ik naar de handwerkbeurs in Zwolle in mijn kleine autootje, ik had bakken met wol op de fietsendrager gemonteerd,  niet echt ideaal.

Toen ik daar een hele goede beurs draaide, was het besluit snel genomen: een klein bestelautootje maakt het leven van een beursganger wel een stuk gemakkelijker.  Begin maart bestelde ik mijn rode busje, maar ik moest er nog wel 2 maanden op wachten.

 
 In april was ik jarig en van mijn lieve kinderen kreeg ik deze schitterende bestickering, een veel te gek cadeau waar ik super blij mee ben, zeg nou zelf, dat maakt het toch helemaal af.

Al dit succes heeft wel een keerzijde, het is druk, en ik werk hard, harder dan mijn hoofd aankan, en daardoor ben ik nu moe, heel moe. Dat is ook de reden dat ik de laatste tijd weinig logjes heb geschreven, ik was allang blij als ik het noodzakelijke werk – bestellingen verwerken – had gedaan.
Ik heb  besloten dat ik de rest van de maand mei vakantie neem van Zijmaakthet, ik zal de rest van de maand dus geen bestellingen verwerken en geen vragen beantwoorden en geen logjes schrijven. Bestellingen die in deze maand worden gedaan zal ik begin juni verwerken,  maar ik zou het prettiger vinden als jullie wachten tot 1 juni met het plaatsen van bestellingen.

Ik hoop in juni weer met frisse energie verder te gaan.

Spelen met kleurtjes

Ooit breide ik deze beer voor Finlandia in de winkel. Al vaak werd mij gevraagd of ik dit garen ook kon leveren, maar ik heb dat niet, het is eigen import shetland garen van Finlandia.

 Deze beer is gebreid van dun effen garen in ongeveer 8 verschillende kleuren.  Door met 4 draden te breien en telkens 1 van de 4 draden in kleur te laten veranderen krijg je dit mooie effect.

Het idee bleef in mijn hoofd zitten, en toen ik de beschikking kreeg over allino van BC-garn – een mooi effen garen dat bestaat uit katoen en linnen – kreeg ik de smaakt weer te pakken.

Van dit garen breide deze aapjes, hier heb ik het garen enkel gebreid, de aapjes zijn niet zo groot (ongeveer 25 cm)

Toch wilde ik ook weer kleuren combineren.

Eerst deze beer.  Voor deze beer gebruikte ik 3 draden,  een grote beer gebreid op naald 6.

 
en dit is een hele grote Joris.
 
Ik was blij met het resultaat, maar de knuffels worden wel erg groot en dus ook vrij duur in materiaalgebruik.
 
Verder zoekend en denkend kwam ik terecht bij het bedrijf Venne, ik heb wel eens eerder garens van hun gebruikt, maar nu kan als bedrijf inkopen,  en dat heeft zo zijn voordelen.
 
Venne levert Cottoline,  ook een garen dat bestaat uit katoen en linnen,  maar dan met een looplengte van 600 meter op 100 gram in heel veel mooie kleurtjes. Ik heb van 15 van die kleurtjes een spoel van 1000 gram ingekocht, heel veel garen dus.  Ik word er zo blij van dat dat gewoon past binnen het bedrijf en dat ik zo naar hartenlust kan experimenteren en op die manier mooie en originele knuffels breien.  Echter dat mooie garen trok mij eerst naar een trui.
 
 

Ik brei deze trui met 3 draden op naald 3,75, het wordt een heerlijke trui, ik houd erg van katoen/linnen garen, het draagt erg prettig. Wol is mij al snel te warm.  Bij deze trui brei ik strepen van telkens 3 verschillende kleuren.

Ik heb ook een aantal mooie geel/oranje/aarde tinten en ben van plan om daarvan nog een keer een beer zoals bovenaan dit bericht te breien.

En dan hoop ik maar dat er breiers zijn die dit ook leuk vinden.  90 000 meter van dit garen is wel erg veel voor mij alleen.  Op beurzen en ook via de weblog zal dit garen te koop zijn in elke gewenste hoeveelheid per kleur. Ik ben van plan om kant en klare pakketjes voor knuffels te maken, maar hij/zij die graag zelf experimenteert kan ook bij mij terecht voor minder dan 1 kilo per kleur.

Vorige week was mijn zus hier. Die had zo iets van: “Nu doen al die fabrikanten zo hun best om mooie veelkleurige garens te maken, en nou moet jij toch nog weer zelf moeilijk en met effen garens combineren”.  Misschien heeft ze wel gelijk, maar ik vind het leuk.