Rotjochies

Jullie hebben het vast allemaal gezien,  hier,  hoe trots ik ben op mijn nieuwe auto met knuffel stickers.  Groot was dan ook mijn schrik toen ik de stickers van mijn auto een paar dagen geleden zo aantrof:

Er zitten randen los, de kop van het aapje hing zelfs helemaal los, maar die heb ik weer vastgeduwd voor ik een foto heb gemaakt.
Ik baal verschrikkelijk, is de kwaliteit toch niet zo goed als ik had gedacht;  of heeft iemand hier opzettelijk aan de randjes zitten peuteren?
Ik doe twee dingen:
Ik bel naar het bedrijf waar de stickers zijn gemaakt: “Kom maar gelijk langs, het kan vast nog gemaakt”.
En ik ga toch maar eens praten met de jochies die altijd bij mij op het plein spelen,  het werd al snel duidelijk, een van de jochies heeft de stickers losgepeuterd,  want: “Ik vond ze zo mooi”.
Het is een Turks jochie, zijn ouders komen niet verder dan: “Ik niet begrijpen”.
Ik ben boos.

Maar daarna word ik toch weer blij. Bij de letterconcurrent wordt alles weer keurig gerepareerd,  over de aapjes aan de achterkant van de auto komt een extra transparante folie om herhaling te voorkomen.  En dit alles kost NIETS.  Dat noem ik nog eens service.

Met de jochies op het plein heb ik uitgebreid gepraat, ik denk/hoop dat dat afdoende is. Ik heb de boosdoener en zijn vriendje gevraagd om goed op te letten en bij mij aan te bellen als er nog eens iemand aan de stickers peutert.

Klein maar fijn

Dit zijn Karel en Suusje, gebreid van vrij dunne sokkenwol op naalden 2. Ik wel eens eerder zo’n setje gebreid in een andere kleur.

Op beurzen zijn deze kleintjes een groot succes en daarom heb ik er nog 2 gebreid in een ander kleurtje.
Vanmiddag ben ik op stap gegaan om mooie foto’s van dit stel te maken in het bos. Het werd een lekkere wandeling,
met best aardige plaatjes als resultaat.  
Het garen is Schoppel zauberball crazy, kleur fliederduft. 
Deze bollen zijn bij mij te koop,  ze kosten € 9,90 voor een bol van 100 gram. Uit 1 bol gaan 2 beestjes met kleertjes.  
Deze wol zit op zo’n mooie, ronde bol.  Helaas past zo’n bol niet door de brievenbus, dus moet ik € 6,75 vragen voor het verzenden.

Roze en bruin

Tijdens mijn afwezigheid op deze weblog ben ik in Duitsland op bezoek geweest bij Schoppel,  de wolfabriek waar ik vrijwel alle garens die ik gebruik, betrek. Ik heb daar de nieuwe kleuren van verschillende garens gezien en van een aantal een bolletje meegenomen, zodat ik voorbeelden klaar kan hebben tegen de tijd dat de nieuwe kleuren ook werkelijk verkocht kunnen worden.

Dit was een van de mooie nieuwe kleurstellingen, ik was er gelijk verliefd op.  Het is een garen in de serie zauberball 100,  een 100% wollen garen met een looplengte van 400 meter op 100 gram. De kleuren verlopen langzaam,  zodat er lange stuken garen van dezelfde kleur in een bol zitten.

Ik dacht gelijk:  een beertje.  Dit beertje breide ik met dubbele draad,  waardoor de kleuren een beetje mengen. Het beertje is 33 cm lang.
Dit garen is vanaf ongeveer september beschikbaar, op de haak- en breidagen in Groningen in oktober ligt het bij mij op de kraam

“Tja”,  zei meneer Schoppel,  “ik had deze kleur in eerste instantie afgekeurd ….. “.