Familieuitbreiding

Weten jullie dit beertje Vera nog? Ik heb haar in het voorjaar gebreid van een bol wol uit de nieuwe collectie van Schoppel.  Inmiddels heb ik voldoende voorraad van dit garen, en moet je nu eens kijken.

Kijk, als je bruine en roze genen hebt, dan kunnen er allerlei kindertjes ontstaan.

De grote beer ende kleine beertjes zijn van hetzelfde garen gebreid  de grote met dubbele draad, de kleine met enkele.

Ik heb het garen toegevoegd aan de webshop.  Je vindt het onder pakketjes –> Vera

The old forge

Dit is mijn interpretatie van The Old Forge,  een ontwerp van Steven West.  De originele old forge is een ronde deken met een diameter van 1,60 meter. Ik heb hem gebreid met een gat in het midden.

Dit voorjaar zag ik de old forge hangen bij Dol op Wol, de wolwinkel in Deventer,  en ik was gelijk verliefd op het ontwerp. Hij zag er zo behaaglijk uit!! Zo tussen alle apen, beren en poezen door, heb ik ook wel eens zin om iets anders te breien.

Rond die tijd had ik ook de volgende cones met garen gekocht:

Het is dun garen van katoen en linnen. De old forge wordt echter van dik garen gebreid.  Geen nood,  ik breide met 5 draden tegelijk. Door telkens 1 van die 5 draden van kleur te laten wisselen, kun je een mooi kleurverloop krijgen.

Dat ziet er onderweg dan zo uit:

Hij is al een tijdje af, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om er een logje over te schrijven.  Ik vind hem zelf erg mooi geworden, zo mooi dat ik heb besloten om een dikke stok (gordijnstok)  aan de muur te maken boven de bank, en daar hangt hij overheen.

Op de volgende detailfoto kun je de structuur en het kleurverloop goed zien:

En als het koud is, dan trek ik de deken van de muur en ik kruip er lekker in – met een gat in het midden gaat dat geweldig.

Zomeraapjes

Regelmatig krijg ik een mailtje van één of andere wolwinkel in Nederland met de vraag of mijn patronen in de winkel verkocht mogen worden. Natuurlijk mag dat altijd, graag zelfs.  Als een winkel een minimaal aantal patronen van mij afneemt, dan brei ik een voorbeeld voor in de winkel van garen uit de winkel. Op deze manier krijg ik regelmatig bolletjes wol met de post, met de vraag er een knuffel van te breien.  Zo zijn er deze zomer hier een aantal aapjes geboren en op reis gegaan naar een winkel in het land. Het aapje op de foto hierboven is te vinden bij Filarte in de kloosterwandstraat in Roermond.

En deze aap is naar Zuidlaren verhuisd, naar ’t Ryahuis aan de telefoonstraat.

Tot slot hebben we deze aap,  een hele grote. Hij woont in Winterswijk bij het knutselmaatje aan de de Meddosestraat.

Bij deze winkels kun je dus ook terecht voor de patronen van Zijmaakthet.

Een nieuw gezicht voor de winkel van Zijmaakthet

Jullie hebben lang niets van mij gehoord.  Ik had even rust en ruimte nodig, en ….. ik ben op vakantie geweest.
Vanaf vandaag ben ik weer op mijn post en kan ik alle mails weer behandelen en bestellingen verwerken.
Anna heeft deze zomer hard gewerkt en een geheel nieuw gezicht aan de winkel gegeven. Via deze winkel kun je patronen en materiaal pakketten bestellen.

Alle patronen zijn te koop via deze nieuwe winkel, en er staan al heel wat materiaal pakketten in. De komende tijd zal ik de winkel verder vullen.

De afgelopen tijd dreigde Zijmaakthet mij boven het hoofd te groeien. Nu is succes natuurlijk erg leuk, maar zelfs hier is tè ook te veel. Ik had het eg druk mat alle bestellingen en mails, en het zou natuurlijk erg jammer zijn als ik door alle drukte geen ruimte meer zou hebben voor nieuwe ontwerpen. Voor een nieuw ontwerp heb ik echt veel rust en vooral ruimte nodig.
Om die reden heb ik besloten om de bestellingen in de webshop alleen op maandag en donderdag te verwerken, zodat ik me op andere dagen kan concentreren op andere dingen.
Voor mijn klanten betekent dat dat je misschien een paar dagen langer op je bestelling moet wachten,  maar ook dat ik ook in de toekomst beschikbaar zal zijn.
Om in de winkel te komen, klik je op het tabblad “winkel”,  of op de tekst “De winkel is open”.

Mijn vakantie??  Ik ben op breicruise geweest!!  Later deze maand volgt een verslag.

Verder heb ik een poes ontworpen. Ze heet Mies.
De komende tijd ga ik het patroon uitwerken, en als ik dat op mijn manier wil doen, dan kost dat veel tijd.
Ik streef ernaar om het patroon op de handwerkbeurs in Zwolle (februari 2014)helemaal klaar te hebben.