De webwinkel van Zijmaakthet is weer open

Eerder dan verwacht is de hele inhoud van de webwinkel verhuisd naar Delft. Alle bakken met bolletjes wol staan netjes in het gelid in Delft en Anna zit te popelen om mooie pakketjes garens en patronen het land door te sturen.

????????
Aapje van Schoppel lifestyle, aapje groen/vanille, jurkje kiwi

Ik ben helemaal blij,  want nu kan ik me concentreren op het opruimen en inpakken van mijn huis,  en dat is een hele klus.  Met al mijn bezigheden heb ik in de 12 jaar dat ik in dit huis woon heel wat verzameld en ik ben van plan om voor de verhuizing alles uit te zoeken en op te ruimen zodat ik in mijn nieuwe huis met een ordelijke voorraad kan starten.

???????????????????????????????
Jutta van Schoppel lifestyle, Jutta kleur rose, haar infrarood, broek zauberball indisch rosa

Anna gaat dus de pakketjes uit de webwinkel versturen.  Omdat zij naast dit werk ook nog een “echte” baan heeft,  worden de pakketjes 1 keer per week verstuurd.  Op dinsdagavond worden de bestellingen verwerkt en op woensdag gaan de pakjes dan naar de post.  Alle bestellingen die voor dinsdag 18.00 uur worden gedaan worden op woensdag nog verstuurd.

Kikker van Schoppel Reggae (Kleur weide)
Kikker van Schoppel Reggae (Kleur weide)

De webwinkel is van 22 december tot en met 4 januari gesloten

Tijdens mijn verhuizing naar Groningen gaat de webwinkel naar Anna in Delft. We gaan de webwinkel in de kerst periode verhuizen.  De winkel gaat in de avond van 21 december dicht en als alles goed gaat,  is de winkel op 5 januari weer open.

Als je in de kerstperiode nog een leuke knuffel wilt breien en daar materiaal of een patroon voor nodig hebt,  dan heb je nog deze hele week om een bestelling te doen.

Tijdens de sluiting kun je winkel wel bekijken,  alle informatie op de site,  zoals steekproeven en naalddiktes is dus wel zichtbaar.

In de eerste maanden van 2015 wordt de post van de webwinkel alleen op vrijdag verstuurd.

???????????????????????????????

 

Verhuizen

 


Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.16.21

Het gaat gebeuren!!!!  In februari ga ik verhuizen naar dit lieve huisje in het noorden van het land,  in Boerakker,  ongeveer 15 km ten westen van de de stad Groningen.

Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.16.52

Ik ben hier al vanaf de zomer mee bezig.  Ik was gelijk helemaal verliefd op dit huis.  Maar dan komt de praktijk.  Is het financieel haalbaar,  lukt het om het te kopen,  en last but not least,  krijg ik het voor elkaar om het huis waar ik nu woon, te verkopen?
Het is allemaal gelukt en dus ga ik verhuizen.

Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.17.21

 

Dit is een oud huis,  gebouwd in 1924,  maar mooi opgeknapt,  waarbij de karakteristieken zijn behouden.

Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.17.07“Wat haal je in je hoofd?” denk ik soms,  wat een gedoe verhuizen!! Maar ja,  er zijn een paar goede redenen om te gaan verhuizen. Ik ben met mijn bedrijf toch inmiddels gehoorlijk uit het huis gegroeid waar ik nu woon, het nieuwe huis heeft een zolder die ik ga omtoveren tot een Zijmaakthet-magazijn.

Eén van mijn dochters woont in Groningen,  de andere 2 in het westen van het land,  ik kan niet op 3 plaatsen tegelijk wonen.  Mijn eerste kleinkind,  dat rond de jaarwisseling wordt verwacht,  zal bij de dochter in Groningen wonen.

Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.17.32

 

Ik zie mezelf al zitten op dit zonnige plaatsje.

Deze hele operatie heeft wel wat consequenties voor het bedrijf.  In de maanden rond de verhuizing gaat de webwinkel naar Anna in Delft,  de webwinkel blijft dus open.  Echter Anna heeft ook een echte baan,  pakketten worden in die tijd daarom slechts 1 keer per week verzonden.

Hoewel ik in die tijd waarschijnlijk middenin mijn verhuizing zal zitten,  gaan we wel naar de handwerkbeurs in Zwolle in februari.  Anna en haar vriend Luuk zullen alle dagen in de stand zijn.  Afhankelijk van de situatie tegen die tijd,  ben ik waarschijnlijk zelf niet alle dagen op de beurs.

Van patronen schrijven komt in deze drukke tijden niet veel. Als je zit te wachten op het vervolg op Jutta,  meer kleren voor Jutta en het patroon van haar vriendje Julius,  dan zul je dus nog even geduld moeten hebben.

Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.17.56

 

Er zal nog heel wat werk moeten worden verzet,  en heel wat opgeruimd,  maar ik verheug mij op mijn nieuwe plek en op de mogelijkheden die ik daar zal hebben.

Ik ben in ieder geval van plan om zo nu en dan een workshop of een open dag te organiseren,  zodat zij die de reis ervoor over hebben, in wat meer rust dan op de handwerkbeurzen rond kunnen kijken.  Wat betreft workshops denk ik in ieder geval aan een workshop over het opvullen van knuffels, daar valt heel wat meer over te vertellen dan ik in de patronen kwijt kan.  Ook kan ik mij voorstellen dat er belangstelling kan zijn voor een workshop over magic loop breien en eventueel open workshops waar de deelnemers vragen kunnen stellen.