Handwerkbeurs in Zwolle


SONY DSC

Terwijl de verhuischaos hier genadeloos toeslaat,  is er natuurlijk ook nog een andere zorg:  de handwerkbeurs in Zwolle van 12 tm 15 februari in de Ijsselhallen in Zwolle,  een grandioos evenement,  dat we ondanks verhuizing,  niet willen overslaan.

Dat kan alleen dank zij mijn dochter Anna,  die het leeuwendeel van de voorbereiding van de beurs op zich neemt.  Zij en haar vriend Luuk zijn alle 4 de beursdagen aanwezig in de stand,  ik kom waarschijnlijk alleen op donderdag en zaterdag.  Op vrijdag en zondag worden Anna en Luuk bijgestaan door andere knuffelfanaten.

De komende tijd zal ik hier een aantal nieuwe versies van oude knuffels laten zien,  die op de beurs aanwezig zullen zijn.

Zo ook de beren op de foto hierboven.  Ze zijn gebreid van een pluizig garen,  Brazilia van Schachenmayr,  weliswaar synthetisch,  maar het effect is zo leuk dat ik overstag ben gegaan.  De kleine beer is helemaal van dit garen gebreid,  ik heb bij de snuit en onder de voeten het grootste deel van de pluis weggeknipt.  De grote beer heb ik gebreid met dubbele draad,  1 draad Brazilia,  en 1 draad allino; de snuit en de onderkant van de voeten breide ik van een dubbele draad allino.

Helemaal enthousiast geworden breide ik ook nog deze beer:

SONY DSC

en deze aap

SONY DSC

 

Ze komen gezellig mee naar de beurs zodat iedereen kan voelen hoe heerlijk knuffelig ze zijn.

 

Geheim project

SONY DSC

De afgelopen tijd heb ik in het geheim aan dit project gewerkt. Omdat het een cadeautje is,  kon ik het niet eerder met jullie delen. Als je goed kijkt herken je in het gele en het groen knuffeltje Suusje en Karel,  ik heb op hetzelfde lijf nog een paar andere hoofdjes bedacht.

SONY DSC

 

Een nijlpaard en een olifant, …..

SONY DSC

en een leeuwtje. Ik heb deze knuffeltjes elk een eigen bedje gegeven in een kleurig speelkleed met grappige sluitingen.

SONY DSC

 

Leuk voor een klein kindje dus,  en daar is het ook voor.

IMG_1473

Dit kleed is voor Martijn,  mijn eerste kleinkind.  Hij is op 2 januari geboren en het gaat gelukkig heel goed met hem,  zijn moeder en zijn vader.

_____________________________________________________

Ik ga een patroon maken van de vriendjes van Karel en Suusje,  dat duurt nog wel even,  het wordt zeker na de verhuizing.