Verhuisd!!

SONY DSC

Het is gelukt!!,  ik ben verhuisd,  3 weken geleden alweer,  maar ik heb tussen alle dozen nog niet de tijd gevonden om een berichtje te schrijven.

Van de week,  bij het prachtige weer, zat ik op mijn nieuwe terras,  ik kan het nog bijna niet geloven,  dit prachtige huisje is van mij,  ik mag hier gewoon wonen,  ik verheug mij op de zomer,  kijk uit naar de verrassing die mijn tuin mij gaat bieden.

Maar goed, verhuizen is voor mij,  met mijn warrige hoofd, een regelrechte ramp.  Gelukkig is alles nu hier in het Noorden,  in Boerakker,  maar nog lang niet alle dozen zijn uitgepakt,  ik denk dat het me nog zeker een half jaar gaat kosten om het geheel weer een beetje op orde te krijgen.

De winkel,  de bolletjes wol en de patronen,  dat alles ligt netjes op zijn plaats.  Vanaf nu is de verzending weer gewoon en regelmatig;  ik dank iedereen die wat langer op zijn bestelling heeft moeten wachten voor zijn geduld.

SONY DSC

Een week na de verhuizing ben ik met Anna naar Wallhausen in Zuid Duitsland gereden. In feite natuurlijk een onmogelijke planning,  maar ik heb een jaar geleden,  lang voordat het idee om te verhuizen er was,  al beloofd om te komen,  en de planning was aan mijn wensen aangepast.

Schoppel had zijn jaarlijkse Haus Messe,  de introductie van de nieuwe garens en nieuwe kleurstellingen voor dit seizoen,  voor de winkeliers,  hoofdzakelijk uit Duitsland.  Anna en ik hebben dit evenement met onze aanwezigheid opgeluisterd.  Schoppel geeft een blad met patronen voor de Schoppelgarens uit,  dat blad heet “Knit the Cat”. Het idee van onze aanwezigheid was dat wij elk op zaterdagmorgen een bolletje uit de nieuwe collectie zouden kiezen,  en dat we dat dan op zondag in de loop van de middag omgetoverd zouden hebben in een poes,  een hele uitdaging, wat je noemt “KNIT THE CAT”. Het patroon van de poes komt,  vertaald in het Duits,  in de eerstvolgende editie van “Knit the cat”.

Het is gelukt,  de poezen waren op zondagmiddag klaar.  Anna en ik kunnen zo naar een wedstrijd synchroon breien,  we breien precies even snel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna koos deze nieuwe kleurstelling van lifestyle,  een zeer populair garen in onze webwinkel en op de beurzen.  We zijn dan ook elke keer blij met extra kleurtjes van dit garen.  De kleur van deze poes vinden we extra mooi,  het is wel een mooie poezenkleur,  en bovendien is deze kleur erg geschikt voor een knuffel voor een jongen.  Deze kleur is begin juni beschikbaar.

SONY DSC

Ik koos dit oranje garen. Dit garen komt van een kudde merino schapen in de Duitse alpen,  de herder van deze schapen heb ik op de beurs ontmoet, een goeie man met hart voor zijn dieren. In dit garen is ongeveer 10% linnen verwerkt,  waardoor het een natuurlijk uiterlijk krijgt,  en als je dan ook nog voelt hoe zacht het is ….

Ook dit garen is vanaf ongeveer begin Juni beschikbaar in de webwinkel.

SONY DSC

 

Poes test ondertussen de pomp in mijn nieuwe tuin,  hij doet het,  hij pomt uit een reservoir waarin het regenwater van het dak wordt opgevangen.