Vera van handgesponnen wol

SONY DSC

Deze Vera heb ik gebreid van wol die ik zelf heb gesponnen. Volgend weekend gaan we naar het wol en schaapscheerders feest in Orvelte.  Ik verwacht dat daar spinners zijn,  en ter inspiratie heb ik een beer gebreid van handgesponnen wol.

Afgelopen weekend was ik bij mijn dochter in Amsterdam,  ze woont aan de gracht,  en zoals je kunt zien, mocht beer mee.  Wel gevaarlijk hoor, zo in het open raam.

SONY DSC

Beer, je kunt beter gaan zitten,  en misschien moet je toch ook maar je trui aantrekken,  zo vat je nog kou.

SONY DSC

In zo’n oud huis met hele dikke balken, kun je wel erg leuk klimmen.

SONY DSC

Maar,  als je nu niet kunt spinnen,  en je wilt toch een beer met natuurlijke uitstraling maken,  dan kun overwegen om eens te breien met Schoppel relict. Dat is een garen met een mooie natuurlijke uitstraling.

SONY DSC

Hier heeft de beer een jas aan,  maar je kunt met dit garen natuurlijk ook een truitje breien,  zoals de beer hierboven aan heeft. De beschrijving van het truitje vind je bij de handleidingen op deze site.

SONY DSC

Wolfeest in Orvelte 5 juli

Over 2 weken,  op 5 juli,  is er in het museumdorp Orvelte een schaapscheerders- en wolfeest.  Het feest is in het hele oude dorp van 11 uur tot 5 uur ’s middags. Op dit feest heb ik een stand.  De knuffels staan te popelen,  want ze mogen mee op reis.  Ze hopen wel op wat beter weer dan vandaag.

Geelgroen / Voorjaar

Deze Joris mag ook mee.  Hij heeft eens om zich heen gekeken en toen bij mij een broek naar het patroon van de broek van Jacobus besteld.  En kijk,  het past precies.  Joris is er blij mee.

Geelgroen/  Voorjaar

Vanaf vandaag vind je in de winkel een pakketje om deze Joris zelf te maken,  misschien in deze kleur, maar je vindt in de winkel ook een heleboel andere mooie kleurcombinaties van de garens die ik hier heb gebruikt.

Aapjes, aapjes en nog eens aapjes

Moeder blauw/groen/ gezichten roze / jurk GroenRozeAqua

 

Ik blijf het toch leuk vinden,  voortdurend experimenteren met verschillende combinaties van garens om leuke resultaten te behalen.

Ik heb al wel eens eerder een moeder met kind aap gemaakt,  heel mooi met luxe garens,  maar het pakket werd daardoor wel erg duur.

Hier nu een zeker zo mooie combinatie in een gunstiger prijsklasse.

Moeder blauw/groen/ gezichten roze / jurk GroenRozeAqua

Schatjes zijn het,  met magneetjes in hun handen om elkaar vast te houden,  maar als moeder even niet oplet,  hangen de kindjes in de regenpijp.

GroenRozeAqua

 

Jacobus van Noro Taiyo


kleur 63
Dit aapje is gebreid van Noro Taiyo,  een garen met die karakteristieke Noro uitstraling.  Dit garen bestaat voor 50% uit katoen,  en verder zit er zijde en wol in.  Alle bolletjes bevatten veel verschillende kleurtjes,  en je kunt zo’n aapje dan ook breien uit 1 bolletje.  De lichte delen van de bol gebruik je voor het gezicht,  en de donkerder voor het lijfje van de aap.

Ik heb al wel eens eerder een aapje van dit garen gebreid.

Jacobus van Noro Taiyo 49JacobusTaiyo2

En ook toen al was ik erg enthousiast over de structuur en uitstraling van een knuffel van dit garen.  Ik vond het dan ook helemaal niet erg om nog een aapje van dit garen te breien voor een wolwinkel in Vollenhove,  het Voorpand.

kleur 63

Het nieuwe aapje voelde zich al helemaal thuis in het wijdse Groninger land,  maar ik denk dat hij zich tussen de bolletjes wol in Vollenhove ook wel zal vermaken.

Kleur 63