Teun in het Bos

SONY DSCDit is vos Teun, en hij zit lekker aan de bosrand,  precies waar een vos thuis hoort. Deze vos is gebreid van Schoppel zauberwolle.  Het is een mooi,  maar minder bekend garen van Schoppel.  Het lijkt een beetje op de zauberball,  echter,  dit garen is 100% wol en het voelt zachter aan.  Het kleurverloop is geleidelijker dan dat van de zauberball waardoor de kleuren heel harmonisch in elkaar overlopen. De vos de foto hierboven is gebreid in de kleurstelling gebrande amandelen,  een subtiel kleurspel van oranje, rood en bruin/oranje.

kleur koolraap Deze vos is gebreid in de kleurstelling koopraap,  met rode,  gelige, blauwige en paarse tinten.

Natuurlijk kun je van een pakket met dit garen ook heel goed een poes of een hond breien, zoals hond Kees op de foto hieronder in de kleur papegaai.

kleur: papegaai

 

Jacobus op bezoek

SONY DSC

Deze Jacobus woont in Delft, bij Anna,  maar hij logeert al een tijdje hier.  Hij mocht met mij mee naar het wolfeest in Orvelte,  begin juli,  en er is nog geen gelegenheid geweest om weer terug te gaan naar Delft.

SONY DSC

Hij kijkt zijn ogen uit hier in Boerakker,  zo’n waterpomp, dat vind je niet op de flat in Delft.

SONY DSC

Wat een mooi draadje wordt dat. Is de draad waar ik van ben gemaakt ook op zo’n spinnenwiel gemaakt?
Ik leg Jacobus uit dat zijn draadje ook is gesponnen,  maar dan op een hele grote machine in een fabriek helemaal in Japan.
Jacobus is gebreid van Noro Kibou,  een mooi rustiek garen met die echte Noro uitstraling, Kibou bestaat echter voor meer dan 50% uit katoen en dat geeft dit garen een prettige touch.

SONY DSC

Het is wel prettig toeven hier, tussen de plantjes.  Maar Jacobus,  dat kan ook in Delft,  daar zijn op het balkon ook heel veel plantjes.