PURe luxe

links nevel rechts herfstwindEén van de leukste aspecten van mijn bedrijf zijn de garens. Ik mag heel vaak flinke voorraden inkopen, weliswaar om aan jullie door te verkopen, maar toch…  Als er dan weer zo’n doos binnenkomt is het feest. Het blijft leuk om de doos open te maken, en garens te voelen en bekijken. Het leukst is het natuurlijk als er garens worden bezorgd die ik nog nooit heb gehad.

Een paar weken geleden heb ik, uit pure hebberigheid,  2 nieuwe kleuren Schoppel PUR besteld, je ziet ze op de foto; ik wilde er meteen aan beginnen.
Ik kan me de dag dat ik voor het eerst Schoppel PUR in handen had nog goed herinneren. Het contact met meneer Schoppel was net gelegd, en hij had bij mij een aantal gebreide dieren besteld voor op een beurs. Ik kreeg een doos garens toegestuurd, en in die doos zat een streng PUR, zo mooi,  het is pure luxe om met dat garen te breien.

De roze/aqua/grijze kleurstelling, links op de foto heet Nevel. Van die kleur breide ik een olifant.

Kleur: NevelIk heb hem vandaag opgevuld; het is een mooie en grote olifant geworden, gebreid op naald 5. Sinds vandaag kun je deze olifant als pakketje in de winkel bestellen.

De kleur rechts op de foto heet Herfstwind, het is een mengeling van vele warme herfstkleuren.  Hiervan breide ik een teckel, die al eerder hier te zien was.

kleurstelling herfstwind

 

En dan te bedenken dat we bijna hadden besloten om te stoppen met de verkoop van Schoppel PUR.  De reden hiervoor was de volgende. Tot nu toe gebruikten we Schoppel PUR alleen voor Jacobus de aap.  Een aap van PUR wordt heel mooi en wij breien gemakkelijk een aap uit 1 streng PUR. Echter veel mensen breien losser dan wij, en dan kom je garen te kort. Te vaak een probleem.  Voor Victoria en voor Floor en Nellie heb je minder garen nodig dan voor een aap, kortom, een prima excuus om door te gaan met de verkoop van dit mooie garen.  Zo is het ook nog beschikbaar voor mensen die er met succes apen van breien.

 

 

 

Victoria de tweede

Van de week kwamen ze binnen,  mooie gedrukte boekjes met het geheel herziene en opnieuw ontworpen patroon van Victoria. Ik vind het altijd weer spannend om de dozen uit te pakken: Is het mooi geworden? Komen de foto’s goed uit? heb ik niet per ongeluk iets vreselijks over het hoofd gezien?
Gelukkig zijn ze vrijwel altijd mooi en goed,  en dat geldt ook voor Victoria II.

kleurstelling Carmen

Victoria II is dezelfde teckel als de eerste Victoria,  ik heb de teckel echter helemaal opnieuw ontworpen,  je begint zelfs op een ander punt te breien. Dit nieuwe patroon is in lijn met de andere patronen van Zijmaakthet en we hebben het patroon dan ook met trots en vertrouwen in de webwinkel gezet.

Op dit moment zijn er 2 Victoria pakketjes,  deze week komen er nog meer bij.  Je hebt voor Victoria niet zo veel garen nodig,  ongeveer 100 meter. Je kunt Victoria van alle garens die in de webwinkel van Zijmaakthet zitten breien van 1 bol.

kleurstelling herfstwind

Zelfs in de oude,  naar mijn idee te ingewikkelde, versie was het patroon van Victoria populair. Ik vind het erg leuk dat ik het patroon nu aan een breder publiek beschikbaar kan stellen. Een teckel in kennelijk een speciaal beest,  er zijn erg veel liefhebbers.

grijs

Zacht en toch sterk

SONY DSC

We hebben een nieuw garen in de webwinkel. Het is een onregelmatig garen waarin katoen is verwerkt in een stevige linnen kern. De onregelmatigheid in het garen geeft knuffels die van dit garen zijn gebreid een natuurlijke uitstraling.

IMG_1178

De onregelmatigheid van het garen maakt het resultaat ook gaterig, Daarom breien wij het voor knuffels samen met een gladde draad sokkenwol, als je goed kijkt, kun je dat op de foto hierboven zien.

In de webwinkel zit een aantal mooie combinaties van van het linnen/katoen garen met sokkenwol

Steenrood - Oranje/Lila Groen/Lila - Groen Rood - Oranje/Rood

Paars/Roze - Bordeaux Groen/Aqua - Blauw

 

Zelf hebben we er een Jacobus en een Vera van gebreid. Het zijn knuffels van een flink formaat geworden.

SONY DSC
Vera is ongeveer 40 cm lang .  Als leuk detail zijn de voetzolen en de oren gebreid van de sokkenwol (dubbele draad), waarmee het linnen/katoen garen wordt samengebreid.

SONY DSC

Jacobus is 45 cm lang. Voor Jacobus zijn het gezicht, de handen en de voeten gebreid met de sokken wol in dubbele draad.

SONY DSC