Schoppel edition 6

 

3 weken gelden liet ik de nieuwe kwaliteit Schoppel Edition 3 zien.  Een mooi veelkleurig garen dat met 150 meter op 50 gram geschikt is voor breinaald  3. Schoppel heeft echter gelijk met de edition 3 ook de kwaliteit edition 6 geïntroduceerd. Dat garen is veel dunner dan de edition 3 (300 meter op 50 gram) en het is beschikbaar in dezelfde kleurstellingen als edition 3.
Ik word daar erg blij van,  de ideeën borrelen gelijk op. Twee diktes in dezelfde mooie kleurstellingen, dat schreeuwt om moeder/vader en kind knuffels en die hebben we dan ook gemaakt.kleur dauwpunt met oud rozeHier zie je Jacobus met een kindje.  Het kindje is gebreid op naald 1,5. Deze dunne naadjes zijn als rondbreinaald en als sokkennaaldjes beschikbaar in de webwinkel. Het is natuurlijk wel behoorlijk fijn werk,  maar het garen werkt heel prettig en daardoor brei ik fijn aan dit priegelwerk.

kleurstelling grondmonster Hier zie je Joris met Jorisje, ze kunnen het prima samen vinden.

SONY DSCTot slot is hier Victoria met haar pup.
Anna heeft zich vandaag uitgesloofd en al deze lieverds in de webwinkel gezet.

En natuurlijk is het onrustig hier in huis,  er zijn ineens heel wat knuffels met een kinderwens!!!

 

Daarom zijn wij komend weekend NIET in Zwolle bij de breidagen

Wij gaan dus niet, niet naar de breidagen, en dat scheelt heel veel gedoe en vooral energie.
Anna en ik zijn er niet,  maar de patronen van Zijmaakthet zijn er gelukkig wel. Je kunt terecht bij de volgende stands:
Knitted Knots,  stand nummer 23
Wol met Verve, stand nummer 12
Het wolhuis, stand nummer 8
Koperdraadje, stand nummer 47

Verder heeft Loret Karman, stand nummer 7, een ruime voorraad Victoria patronen ingekocht, zij heeft ook leuke voorbeelden van deze knuffel.

Wij gaan dus niet, en wel hierom. Zoals velen van mijn klanten weten, leef ik met de gevolgen van een herseninfarct en daardoor heb ik heel weinig energie. Ik kan die beperkte energie maar 1 keer gebruiken. Patronen schrijven is mijn belangrijkste bezigheid, en ik heb besloten om daar voorrang aan te geven.

Als direct resultaat van dit besluit kan ik jullie een sneak preview geven van Olivier, een nieuwe knuffel; het patroon zal op de handwerkbeurs in Zwolle, in februari, in de verkoop gaan.

Red to go

Ik heb de laatste tijd een aantal knuffels gezien, genaaid in patchwork,  met verschillende kleuren, structuren en stofjes. Dat wilde ik graag in een gebreide knuffel realiseren, echter met behoud van de Zijmaakthet-wet:  in één stuk gebreid. Dat is wel een uitdaging,  maar het is gelukt, zie hier het resultaat.  En nu kan ik rustig aan het patroon voor deze knuffel schrijven,  in plaats van hectisch in de weer zijn met het versjouwen van bakken met bolletjes wol.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Ik weet het,  velen zitten te wachten op het patroon van Julius,  het vriendje van Jutta. Daar ben ik ook mee bezig. Maar soms moet ik gewoon de creatieve stroom zijn gang laten gaan. Olivier is daarvan het resultaat.

Wij gaan op reis!!

In het voorjaar kreeg ik de volgend mail:

En nog een vraagje. We gaan in oktober naar Nepal en willen daar o.a een weeshuis bezoeken en ook  gezinnen die nog steeds in tenten wonen vanwege de aardbeving van vorig jaar. Ik ga natuurlijk wat kleine knuffels breien maar ik kan niet zoveel breien vanwege mijn zere pols.Nu is mijn vraag of u misschien wat knuffels hebt waar je niets meer mee doet om mee te nemen naar Nepal?
Het duurt nog een hele tijd voor we gaan , maar we zijn er al druk
mee bezig. We gaan met 2 stellen waarvan 1 persoon ( Conny ) een tijdje in
Nepal als vrijwilligster heeft gewerkt in een weeshuis. Ze heeft nog steeds
contact met Binu een Nepalese waarmee ze heeft samengewerkt. Eerst maken we
een trekking van 21 dagen. Als we hiervan terug zijn gaan we naar een dorpje
in de bergen waar de mensen nu nog steeds in tenten wonen en gaan we Binu
bezoeken. We zijn ook al kleertjes aan het verzamelen voor de kinderen .
Gelukkig mogen we 30 kg bagage meenemen. Conny is pas jarig geweest en heeft
in plaats van cadeaus geld gevraagd voor Nepal. Ze is nu aan het uitzoeken
waaraan ze dit gaat besteden. Waarschijnlijk aan onderwijs voor de kinderen.
Je kunt je voorstellen dat al deze voorbereidingen al zoveel plezier geven.
Rond half november zijn we weer terug.

Tja,  daar kun je geen nee op zeggen, in tegendeel, ik ben blij om met de knuffels van Zijmaakthet bij te kunnen dragen aan dit initiatief.

SONY DSC

Vorige week zijn deze knuffels op reis gegaan,  eerst naar Veldhoven van vandaar mee met het vliegtuig naar Nepal. Ze zijn wel blij dat ze samen zijn, zo’n reis is best spannend. Maar ze verheugen zich er allemaal op om in Nepal het vriendje te worden van een kindje daar.

Nieuw van Schoppel: Edition 3

Schoppel heeft een nieuw garen geïntroduceerd:  het heet Edition 3.  Nu is er gelijk de tekortkoming van dit medium: de computer,  je moet dit garen eigenlijk voelen en dat staat het almachtige internet nog niet toe, helaas.
Eerst een fotootje dan maar.

Bodemmonster

Edition 3 is een garen dat wat betreft kleurgebruik lijkt op de Schoppel zauberball, de structuur van het garen is veel meer zoals die van de Schoppel lifestyle. Edition 3 is 100% superwash wol van verantwoord gehouden schapen uit Patagonië,  in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika. Het garen voelt heerlijk zacht en glad aan en in de draad zit een klein beetje rek,  waardoor het (net als lifestyle) gemakkelijk over de naalden schuift en zich mooi voegt tot een regelmatig breisel.
Het garen heeft een looplengte van 300 meter op 100 gram en wordt verkocht in bolletjes van 50 gram (150 meter dus).  Dit is voor ons knuffelbreiers natuurlijk een geweldige maat, zit je niet de hele tijd met veel te veel duur garen voor je breiwerk.

2296_engelsetuin2301_dauwpunt2299_warmtebeeld

2298_wasdag2297_bodemmonster

 

Het garen is op dit moment beschikbaar in 5 kleurstellingen, je ziet ze hierboven. We hebben hard gewerkt,  er zijn al heel wat voorbeeldknuffels die zijn gebreid van dit garen.

Jacobus, vind hier het pakket voor deze knuffel.

Deze Jacobussen zijn gebreid van de kleurstelling Engelse tuin en Dauwpunt. De gezichten zijn van lifestyle effen, oud roze.

Dauwpunt Engelse tuin Engelse tuin

 

Joris, in de kleurstelling bodemmonster,  zijn pakket vind je hier

Bodemmonster Bodemmonster Bodemmonster Bodemmonster

Kikker in de kleurstelling Wasdag, vind hier het pakket.

SONY DSC SONY DSC

Victoria in de kleurstelling Engelse tuin,  haar pakket vind je hier.

Engelse tuin Engelse tuin

 

Olifant Floor en Nellie Nijlpaard in kleurstelling Warmtebeeld, Dauwpunt, en Wasdag,  hun pakket vind je hier.

SONY DSC

Karel Konijn in kleurstelling Dauwpunt, zijn pakket vind je hier

SONY DSC

En hier zijn ze dan allemaal bij elkaar:

SONY DSCEn dan, een van de leuke aspecten van dit garen,  er is nog een dunner zusje, Edition 6, een lace garen van 600 meter op 100 gram, in precies dezelfde kleurstellingen.  Het leent zich uitstekend om bij deze knuffels een kleinere versie (een kindje, miniaturen) te breien. Het staat in de webwinkel, je kunt het dus kopen. Wij hebben er nog niet heel veel voorbeelden van gebreid,  die zie je later hier wel verschijnen.