PURe luxe

links nevel rechts herfstwindEén van de leukste aspecten van mijn bedrijf zijn de garens. Ik mag heel vaak flinke voorraden inkopen, weliswaar om aan jullie door te verkopen, maar toch…  Als er dan weer zo’n doos binnenkomt is het feest. Het blijft leuk om de doos open te maken, en garens te voelen en bekijken. Het leukst is het natuurlijk als er garens worden bezorgd die ik nog nooit heb gehad.

Een paar weken geleden heb ik, uit pure hebberigheid,  2 nieuwe kleuren Schoppel PUR besteld, je ziet ze op de foto; ik wilde er meteen aan beginnen.
Ik kan me de dag dat ik voor het eerst Schoppel PUR in handen had nog goed herinneren. Het contact met meneer Schoppel was net gelegd, en hij had bij mij een aantal gebreide dieren besteld voor op een beurs. Ik kreeg een doos garens toegestuurd, en in die doos zat een streng PUR, zo mooi,  het is pure luxe om met dat garen te breien.

De roze/aqua/grijze kleurstelling, links op de foto heet Nevel. Van die kleur breide ik een olifant.

Kleur: NevelIk heb hem vandaag opgevuld; het is een mooie en grote olifant geworden, gebreid op naald 5. Sinds vandaag kun je deze olifant als pakketje in de winkel bestellen.

De kleur rechts op de foto heet Herfstwind, het is een mengeling van vele warme herfstkleuren.  Hiervan breide ik een teckel, die al eerder hier te zien was.

kleurstelling herfstwind

 

En dan te bedenken dat we bijna hadden besloten om te stoppen met de verkoop van Schoppel PUR.  De reden hiervoor was de volgende. Tot nu toe gebruikten we Schoppel PUR alleen voor Jacobus de aap.  Een aap van PUR wordt heel mooi en wij breien gemakkelijk een aap uit 1 streng PUR. Echter veel mensen breien losser dan wij, en dan kom je garen te kort. Te vaak een probleem.  Voor Victoria en voor Floor en Nellie heb je minder garen nodig dan voor een aap, kortom, een prima excuus om door te gaan met de verkoop van dit mooie garen.  Zo is het ook nog beschikbaar voor mensen die er met succes apen van breien.