Nieuw van Schoppel: Edition 3

Schoppel heeft een nieuw garen geïntroduceerd:  het heet Edition 3.  Nu is er gelijk de tekortkoming van dit medium: de computer,  je moet dit garen eigenlijk voelen en dat staat het almachtige internet nog niet toe, helaas.
Eerst een fotootje dan maar.

Bodemmonster

Edition 3 is een garen dat wat betreft kleurgebruik lijkt op de Schoppel zauberball, de structuur van het garen is veel meer zoals die van de Schoppel lifestyle. Edition 3 is 100% superwash wol van verantwoord gehouden schapen uit Patagonië,  in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika. Het garen voelt heerlijk zacht en glad aan en in de draad zit een klein beetje rek,  waardoor het (net als lifestyle) gemakkelijk over de naalden schuift en zich mooi voegt tot een regelmatig breisel.
Het garen heeft een looplengte van 300 meter op 100 gram en wordt verkocht in bolletjes van 50 gram (150 meter dus).  Dit is voor ons knuffelbreiers natuurlijk een geweldige maat, zit je niet de hele tijd met veel te veel duur garen voor je breiwerk.

2296_engelsetuin2301_dauwpunt2299_warmtebeeld

2298_wasdag2297_bodemmonster

 

Het garen is op dit moment beschikbaar in 5 kleurstellingen, je ziet ze hierboven. We hebben hard gewerkt,  er zijn al heel wat voorbeeldknuffels die zijn gebreid van dit garen.

Jacobus, vind hier het pakket voor deze knuffel.

Deze Jacobussen zijn gebreid van de kleurstelling Engelse tuin en Dauwpunt. De gezichten zijn van lifestyle effen, oud roze.

Dauwpunt Engelse tuin Engelse tuin

 

Joris, in de kleurstelling bodemmonster,  zijn pakket vind je hier

Bodemmonster Bodemmonster Bodemmonster Bodemmonster

Kikker in de kleurstelling Wasdag, vind hier het pakket.

SONY DSC SONY DSC

Victoria in de kleurstelling Engelse tuin,  haar pakket vind je hier.

Engelse tuin Engelse tuin

 

Olifant Floor en Nellie Nijlpaard in kleurstelling Warmtebeeld, Dauwpunt, en Wasdag,  hun pakket vind je hier.

SONY DSC

Karel Konijn in kleurstelling Dauwpunt, zijn pakket vind je hier

SONY DSC

En hier zijn ze dan allemaal bij elkaar:

SONY DSCEn dan, een van de leuke aspecten van dit garen,  er is nog een dunner zusje, Edition 6, een lace garen van 600 meter op 100 gram, in precies dezelfde kleurstellingen.  Het leent zich uitstekend om bij deze knuffels een kleinere versie (een kindje, miniaturen) te breien. Het staat in de webwinkel, je kunt het dus kopen. Wij hebben er nog niet heel veel voorbeelden van gebreid,  die zie je later hier wel verschijnen.