Schoppel wunderkleckse

SONY DSC

Twee teckeltjes met een heel mooie “vacht” (vind ik). Ze zijn uit dezelfde bol wol gebreid, maar worden toch verschillend,  broer en zus, laten we zeggen. Ze zijn gebreid van Schoppel wunderkleckse.  Wunderkleckse is een sokkengaren van de firma Schoppel, het is misschien wel mijn favoriete sokkengaren.SONY DSCHier zie je mijn eigen sokken van het wunderkleckse garen (van de blauwe moet ik de 2e nog maken).
De vertaling van het Duitse woord wunderkleckse  is zoiets als magische klodders,  en dat slaat op de manier waarop het garen geverfd wordt. Dit garen wordt eerst ongeverfd gebreid tot grote lappen. Op die lappen worden klodders geverfd,  en daarna worden de lappen weer uitgehaald en tot bolletjes gewonden. Het resultaat is een onvoorspelbaar vlekken patroon in je breiwerk, en dat is leuk voor sokken,  maar ook voor de “vacht” van een knuffel.  SONY DSC

Ik heb gisteren en vandaag wat sokken gebreid op mijn sokkenbreimachine, zodat ik het effect van deze verfmethode hier kon laten zien.  Wat extra sokken kunnen in deze tijd geen kwaad.

SONY DSC
In januari van dit jaar heeft er een artikel over mij en de sokkenbreimachine in de Landleven gestaan.  Op de site van landleven vind je een leuk filmpje  over mijn sokkenbreimachine.
Ik ben van plan om binnenkort nog een paar meer kleurtjes wunderkleckse in te kopen. Hier vind je het overzicht van de kleuren die beschikbaar zijn bij Schoppel. Wat vinden jullie? Welke kleur zal ik kopen?  Laat een berichtje achter bij dit bericht, of op Facebook of via het contact formulier van deze site,  de kleur die de meeste stemmen krijgt koop ik dan in ieder geval. (Let op,  het gaat alleen om wunderkleckse,  niet om XL-kleckse)
SONY DSC

Maar goed,  uiteindelijk ging het natuurlijk om deze 2 lieve Victoria’s.SONY DSC

One thought to “Schoppel wunderkleckse”

  1. De vollmilch-traubennuss (klnr2151) lijkt me helemaal mooi! Vera in Volmilch, mooi toch!
    Levina

Reacties zijn gesloten.