Nieuw op de handwerkbeurs

We zijn druk met de voorbereiding voor de handwerkbeurs, 9 tm 12 februari in de IJsselhallen in Zwolle. Anna is afgelopen weekend bij mij in Boerakker geweest,  en we hebben bolletjes garen geteld,  patronen uitgezocht en nog heel veel meer gedaan dat nodig is als voorbereiding voor een beurs.
Zoals alle jaren, hebben we ook nu weer verschillende artikelen die nieuw zijn in onze stand.

SONY DSC

Ten eerste natuurlijk, ons nieuwe patroon, Olivier. Hij zal in veel verschillende uitvoeringen in de stand te bewonderen zijn.
Op de foto hierboven ook nog een ander nieuwtje. Een arm en een oor van Olivier zijn gebreid van een nieuw veelkleurig garen: Noema van Louisa Harding.  Dit is een voornamelijk katoenen garen, dat goed combineert met de oude vertrouwde allino van BC-garn.  Vera heeft er ook gelijk een jasje van besteld:

SONY DSC

Verder hebben we iets nieuws van hiya hiya. Velen van jullie kennen de prachtige verwisselbare breinaaldensets van hiya hiya. De dunste naald in deze set is 2.75 mm. Hiya hiya heeft nu ook dunnere naaldpunten op de markt gebracht, met bijbehorende dunnere kabels.  Er zijn naaldpunten van 2,0  2,25  en 2,5 mm.  Bijbehorende kabels van 60 en 80 cm, en een verloopstukje dat het mogelijk maakt om ook dikkere naaldpunten te verbinden met de dunne kabels.  De etuis van de “gewone” naaldensets bieden voldoende ruimte om deze naaldpunten toe te voegen.
Als je je nu afvraagt waarom je naalden van een verschillende dikte met elkaar zou combineren, lees dan nog eens dit stukje.

En dan een beetje “oud nieuws”,  maar wel nieuw op de beurs. De nieuwe Edition 3 en Edition 6 van Schoppel. Ik volsta hier met deze foto, meer informatie over dit prachtige garen vind je hier en hier.

SONY DSC

Het nieuwe patroon van Victoria is er al een tijdje, maar ook zij is nog nooit meegewerkt naar een beurs.

Dan nog een mooie kwaliteit dikke katoen van Debbie Bliss op bolletjes van 50 gram. Er zijn heel veel mooie kleurcombinaties van te maken.

uni multi

Van dit garen brei je snel een relatief goedkoop een mooie grote knuffel.

En dan, last but not least,  mijn met planten geverfde garen.

SONY DSC

Daar heb ik recent al uitgebreid over geschreven.
Wees snel, de voorraad is beperkt.