De patronen van Zijmaakthet

Zijmaakthet maakt al jaren patronen voor knuffels. De knuffels van Zijmaakthet worden met veel plezier aan breiers over de hele wereld verkocht. Patronen in het Nederlands zijn te koop via deze webwinkel, patronen in het Engels vind je op Ravelry.


Alle knuffels van Zijmaakthet worden naadloos in het rond gebreid. Rond breien kan op 2 manieren. Je kunt op 4 of 5 naalden zonder knop rond breien. Velen van ons hebben dat vroeger geleerd; zo werden bijvoorbeeld sokken gebreid. Velen herinneren zich een hopeloos gevecht met 4 naalden. Je kunt echter ook op een rondbreinaald breien, tenzij je zelf graag op 4 naalden breit, bevelen wij deze methode aan.
Nu hebben onze knuffels natuurlijk armen en benen, en die zijn te klein om op een rondbreinaald te passen. Er is een methode om deze “kleine rondjes” toch op een lange rondbreinaald te breien. Deze methode heet “Magic loop”. Op deze site vind je een handleiding en een instructiefilmpje voor deze methode.


De patronen van Zijmaakthet zijn heel uitgebreid. We laten niets aan het toeval over, elke steek die gebreid moet worden, staat in het patroon. Om de patronen zo te kunnen beschrijven, gebruiken we afkortingen. Sommigen schrikken mensen als ze het patroon zien: Het lijkt wel wiskunde.
Maar, in elk patroon staat en lijst met afkortingen. Lees de afkortingen door en dan kan je het patroon echt lezen, velen gingen je voor en ik hoorde al vaak: “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen maken, maar met dit patroon lukt het.”

Sommige patronen zijn eenvoudiger dan andere. Wil je eenvoudig beginnen, kies dan voor het patroon van Vera de Beer, of het patroon van Gijs. Gebruik een restje garen, of neem een goedkoop bolletje, al doende zal je leren hoe deze patronen werken. Misschien gaat het niet gelijk helemaal goed, maar dat geeft niet als je een restje garen gebruikt. Wanneer je het gevoel hebt dat het goed gaat, gebruik dan dat ene mooie bolletje, of trakteer jezelf op iets moois.

Similar Posts