Scheepjes Sunkissed en Scheepjes organicon

Wij betrekken onze garens bij voorkeur bij één leverancier, voor ons is dat de firma Schoppel uit Duitsland. Zij leveren mooie en goede garens, en houden bij de productie rekening met mens en milieu.
Echter, soms wil je graag een garen soort garen dat gewoon niet in de Schoppel collectie te vinden is. Schoppel produceert tegenwoordig mooie katoenen garens: zauberball katoen, en zauberball katoen crazy. Het eerste is een dun garen, dat wordt geleverd op bollen van 100 gram, het tweede is een dubbel zo dik garen, ook op bollen van 100 gram. Je kunt er de mooiste knuffels van breien.


Toch waren we op zoek naar een katoenen garen dat wat betreft dikte tussen deze 2 garens inzit. Bovendien is een garen dat wordt geleverd op bollen van 50 gram voor knuffels wel erg handig: dat geeft de mogelijkheid om wat kleurtjes bij elkaar te zoeken, zonder dat het gelijk onbetaalbaar wordt.
Onze keus is gevallen op Sunkissed en Organicon van Scheepjes. Dit zijn mooie katoenen breigarens (dit itt Scheepjes Catona, dat geschikter is om mee te haken) met een dikte waarmee je mooie knuffels kunt breien, niet te klein, en niet te groot. Organicon is een biologische katoen in effen zachte kleuren. Sunkissed is van dezelfde dikte en structuur, zodat het goed combineert met Organicon, in gemêleerde heldere kleuren. We hebben er al verschillende knuffels van gebreid met een mooi resultaat.

De knuffels die je hierboven ziet, zijn gebreid van de combinatie van Sunkissed en Organicon. Je vindt de pakketjes voor deze knuffeltjes hier en hier.

Similar Posts