Op stap met de breiboot

Stel je voor: Een binnenvaartschip omgebouwd tot hotel, een stel breivriendinnen, een kokkin die voortdurend heerlijke maaltijden kookt, en dan op stap door Nederland, langs mooie plekjes en natuurlijk wolwinkels, en als toetje ook nog heel mooi weer, het was werkelijk geweldig.

Vorige week heb ik les gegeven tijdens een breicruise van Ymkje.nl. Ik had me erop verheugd en het was nog veel leuker dan ik verwachtte.

Speciaal voor deze reis heb ik een nieuw ontwerp gemaakt: een klein popje, met daarin veel verschillende technieken. Hij heet Cuby. In dit patroon ligt de nadruk op de gebruikte technieken; die worden uitgebreider uitgelegd dan in de “gewone” Zijmaakthet patronen. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien zijn er tijdens deze reis heel wat Cuby’s geboren.

Toon stuurt de boot vakkundig door vaarten, over meren, door sluizen en on der bruggen door. Tijdens deze reis gingen we vanuit Amsterdam naar Haarlem, Wormerveer (met tussenstop bij de Zaanse Schans, Alkmaar, Purmerend, en weer terug naar Amsterdam.

Naaldkunst in Alkmaar en

t Kwassie in Wormerveer heb ik kunnen verwelkomen als verkooppunt van de Zijmaakthet patronen.

Het leukste komt nog: Volgend jaar gaan we weer op stap met de knuffels op de boot. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Ymkje.nl. Dan ben je er als eerste bij en heb je een kans om een plekje op de breiboot te bemachtigen. Wees er snel bij, want deze reis is zeer geliefd.

Similar Posts