Garen van katoen en zeewier

Velen kennen de firma Hoooked van lintgarens en super dikke garens. Tegenwoordig echter maken ze ook dunnere garens, en dat doen ze heel goed: de firma is gericht op hergebruik en het gebruik van organisch geproduceerde grondstoffen.

Dit garen is gemaakt van een combinatie van hergebruikt katoen, biologische katoen, en zeewier. Voor de hergebruikte katoen worden afgedankte katoenen kledingstukken uit elkaar gerafeld tot lossen vezels, en deze vezels worden met de andere vezels samen gesponnen tot garen.

Ook uit het zeewier worden vezels gewonnen. Meer over dit proces vind je bij voorbeeld hier.

Voor ons is dit garen bij uitstek geschikt om er eenvoudige, maar mooie knuffels van te breien.
Een pakket voor de aap hierboven vind je hier.

Een pakket voor deze beer vind je hier.

Similar Posts