Knor

Dit is Knor. Het patroon van Knor staat in de webwinkel, en er zijn ook al een paar pakketjes van Knor beschikbaar.
Sommige garens van de varkentjes op bovenstaande foto zijn op de handwerkbeurs helemaal uitverkocht, hun pakketjes komen in de webwinkel als er weer voorraad is.

Deze Knor is gebreid van Noro Taiyo, een prachtig karakteristiek Noro garen dat is samengesteld uit 50% katoen, en verder zijde, wol, en polyamide. Er zijn verschillende kleurcombinaties beschikbaar.

En dit is een lief klein biggetje, gebreid van de mooie biologische katoen van het merk Schoppel. Dit is een zacht garen dat erg prettig breit. Er zijn verschillende kleurstellingen beschikbaar.

Zijmaakthet barst uit haar voegen!!!

Al jaren lang verzamel ik steeds meer knuffels en breigarens in mijn huis. En nu wordt het langzamerhand te vol. Voor veel breigarens geldt dat ze een tijd lang goed verkopen, om daarna uit de belangstelling te verdwijnen. Maar dan is er nog wel wat over, en dat blijft hier liggen. Op die manier slibt mijn huis langzaam maar zeker dicht.

Ik ben van plan om de komende tijd het te veel in de uitverkoop te doen met zeer aantrekkelijke prijzen. Ik hoop zo weer ruimte te krijgen voor allerlei leuke en mooie en nieuwe garens, en natuurlijk knuffels die van deze garens gebreid worden.

Om te beginnen is er 50% korting op de naturfasern katoen. Dit is een mooie en zachte te katoen die wordt geleverd op strengen van 100 gram met een looplengte van 170 meter, nu voor slechts € 4,20 per 100 gram. Op naald 3,5 brei je er mooie knuffels van. Maar op naald 4 brei je er vlot een heel comfortabele trui van. En ik kan het weten, want ik heb zelf zo’n super trui.

Van dit garen kun je allerlei knuffels breien. Voor een beer is 1 streng genoeg. Een aap gaat uit 2 strengen, een hoofdkleur en een kleur voor het gezicht. Er woont hier ook een prachtige Gijs van deze katoen, maar helaas heb ik daar nu geen foto van. Gijs brei je van 2 strengen in 2 verschillende kleuren, hij wordt gestreept gebreid.

Het pakket voor de Lijsjes op deze pagina vind je hier, en het pakket voor Nellie, Floor en Lijsje vind je hier.

Wees er snel bij, de voorraad is beperkt.

Lieve, dikke kat

Mies in de tuin

Tussen alle knuffels hier in huis, woont een lieve dikke kat. Als het mooi weer is, zoals vandaag, dan scharrelt zij graag door de tuin.

Deze poes Mies is gebreid van dikke Schoppel katoen crazy. Dit is een prettig dik garen, waar je snel een grote knuffel van breit.

Mies op de kachel

Zodra de zon weg is, ligt Mies lekker warm op de kachel. Ze is blij dat ze in een huis woont waar een echte kachel is te vinden.

Nieuwe kleuren zauberball katoen

Gijs in Zauberball katoen, kleur Downtown

Er zijn mooie nieuwe kleurtjes van het garen zauberball katoen van Schoppel. Van één van de nieuwe kleurtjes breide ik deze Gijs voor de firma Schoppel. Hij staat in het nieuwe Duitse patronenboek van Schoppel.

zauberball katoen, kleur Downtown

Downtown is een vrolijke kleurcombinatie, zonder echt schreeuwend te zijn.

zauberball katoen, kleur Bankgeheim

Deze combinatie van paarse en lila kleuren heet “Bankgeheim”. We hebben nog geen voorbeeld in deze kleurcombinatie. Ik kan met er allerlei leuk knuffels van voorstellen. Als je er een aapje van zou willen breien, zit er voldoende van de lichte lila kleur op voor het gezichtje, de donkerder kleuren kun je dan gebruiken als hoofdkleur.

Wist je trouwens dat alle Schoppel katoenen garens worden gemaakt van biologische verbouwde katoen uit Griekenland?