Mag dit nu zomaar ?????

In 2007 begon ik mijn weblog, op de naam zijmaakthet.web-log.nl. Na een aarzelend begin groeide de populariteit van mijn blog, zeker toen ik begon met het breien van knuffels en het schrijven van patronen voor deze knuffels.
Het zal ergens in 2008/2009 geweest zijn toen ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om de web-log bereikbaar te laten zijn vanaf de naam www.zijmaakthet.nl. Toen ik probeerde om deze naam te registreren bleek dat een ander mij voor was geweest, niet om iets met deze naam te doen, maar gewoon om er geld aan te verdienen. Al een paar jaar is zijmaakthet.nl door iemand geregistreerd, maar niet in gebruik, en ik moest minstens € 600,- bieden om hem terug te kunnen kopen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, en ach, zo belangrijk was het niet, want iedereen kende zijmaakthet.web-log.nl.
Je snapt vast hoe zeer ik van deze situatie heb gebaald toen de problemen bij weblog begonnen. Als ik al bekend was geweest onder de naam zijmaakthet.nl, dan had ik daar een andere weblog aan kunnen knopen en dan was niet iedereen zo lang naar mij op zoek geweest. Bovendien staat mijn web-log adres op alle gedrukte patronen en heb ik een stapel van 1000 hele mooie kaartjes laten drukken met het oude adres.
Gisteren wilde ik aan mijn dochter laten zien wat er gebeurt als je naar zijmaakthet.nl gaat. Inmiddels blijkt de eigenaar van dit domein het succes van mijn webwereldnaam – zijmaakthet – te gelde te maken. De eigenaar, het bedrijf Pidom  in Nijmegen, heeft er een site neergezet met daarop lukraak wat breitermen. Hij laat Google daar een hele verzameling context gevoelige advertenties (breiadvertenties dus) bij plaatsen en hij wordt betaald  voor iedere klik op zo’n advertentie van een nieuwsgierige breister, die eigenlijk naar mij op zoek is.

Mag dit nu zomaar??


Ik heb geen enkele juridische kennis en heb geen idee of ik hier wat aan kan doen. Wie weet dit? Wie kent iemand die dit weet? Mijn bedrijf is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder de naam Zijmaakthet.

Inmiddels heb ik de naam www.zijmaakthet.com geregistreerd en mijn lieve schoonzoon heeft er gisteren voor gezorgd dat je via die naam op mijn nieuwe weblog uitkomt.

Een logje zonder foto is ook zo kaal. Dit is een voorgangster van Suusje.

25 thoughts to “Mag dit nu zomaar ?????”

 1. O ik kon je ook niet meer vinden via Weblog.nl maar uiteindelijk vond ik je toch weer terug op het internet.
  En waar je op internet al niet aan moet denken.
  Groetjes.

 2. Vervelend voor je, ik hoop dat iemand er iets over weet.
  Via googelen op “zij maakt het” rol je er bij mij nog als eerste uit.
  Succes ermee, groetjes

 3. Wat een verhaal, Annita. Ik denk wel dat het zomaar mag. Sommige mensen proberen op die manier rijk te worden. Probeer maar van jouw kracht uit te gaan. Mocht hij er wat aan verdienen, dan is het dankzij jouw leuke site. Bij mij helpt het vaak om in situaties, wanneer iets je overkomt, lekker te filosoferen over wat je terug zou kunnen doen, gewoon even lekker kinderachtig denken; zoals je kan hem ontslaan, je bent tenslotte zijn werkgever. Een domeinnaam voor hem regelen (Pompidompidom, hem heel populair maken en er 100.000 euro voor vragen.We kunnen eens met al je volgers een bezoekje brengen aan die vent en hem bekogelen met oude bollen wol…
  Sterkte, Annita

 4. Jammer genoeg mag dat, onze zoon wilde zijn eigen achternaam gebruiken, maar dat ging ook niet meer, ook hij moest hem kopen en dat heeft hij gelukkig ook vertikt.

  Groetjes
  Ines

 5. Misschien moet je toch maar eens een advocaat raadplegen. Bestaat er bij jullie in Nederland niet zoiets als een rechtswinkel waar je gratis juridisch advies kunt krijgen? Dan weet je of er iets aan te doen valt zonder grote kosten.

 6. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt kunnen zij je misschien helpen. Het is vreselijk oneerlijk dat iemand geld verdient aan jouw goede naam.
  Emmy

 7. Ik heb je weer gevonden! Ik klikte altijd via de blog van Teunie door naar jouw blog, maar die link werkt nog steeds niet. Als je daar op klikt komt er te staan dat de blog niet beschikbaar is. Je ziet dus ook niet de link staan naar deze blog. Misschien kan je aan Teunie vragen of ze de link wil aanpassen? Dan kunen misschien meer mensen je weer vinden. Ik ben in ieder geval blij dat ik je weer gevonden heb! Lees altijd graag je blogs.
  Anna

 8. Ja, ik geloof wel dat dit mag, al vind ik het ook wel heel goedkoop, kinderachtig en flauw (dat zijn de nette uitdrukkingen…).

  Voor de lol even gekeken en ja, er bestaat ook een breiboek.nl, vast niet naar aanleiding van mijn blog en wel van een erg enthousiaste en goede garenwinkel, dus ik denk dat wij wel vredig naast elkaar kunnen bestaan 🙂

 9. Oh wat jammer toch dat mensen zo geld willen verzamelen….. Akelig voor je, maar ik geloof wel dat ze dit kunnen uithalen…… Misschien moeten we maar stickers komen plakken met z’n allen om je adres op al je spullen te veranderen……
  Heel veel sterkte want dit is echt rot voor je!
  Lieve “zet’m-op-groetjes” Anje.

 10. Ha Annita, blij dat ik je weer gevonden heb! Wat een horrorverhaal over die domeinnaam-verkoper! Ik heb er even gekeken, wat vervelend zeg. Het is een totaal suffe site, maar toch. En heel vervelend dat hij linkt naar b.v. Ribbels en Hobbydoos, wat in princiepe leuke winkels zijn. Denk je dat zij daarvoor betalen? Dan zou ik ze als ik jou was een mailtje met link naar je nieuwe blog sturen!! Veel groeten en liefs van Flora

 11. Ik kan je niet helpen met de juridische zaken, maar ben wel blij dat ik je weer gevonden heb :-)) Je Blog ziet er weer schitterend uit.
  Heel veel succes!!
  groetjes

 12. het is jammer dat er altijd van die mensen zijn die van een ander willen profiteren. Ik weet niet of het mag maar je zou het kunnen navragen. Ik heb je gevonden door bij andere blogjes naar hun lijst te kijken en opeens stond je er weer bij. Dus succes en wij gaan niet bij die man kijken dus verdiend hij aan ons helemaal niets. lekker puh. groetjes uit luxemburg Carla Meysembourg

 13. Of het legaal is en mag weet ik niet, ik vind het wel schandalig dat jij sommige patronen gratis ter beschikking stelt er anderen zijn die hier geld aan willen overhouden. Het zijn zoals altijd de goedhartigen en de behulpzamen, die benadeeld worden door de uitzuigers en profiteurs, gewoon omdat mensen zoals jij er niet aan denken zich te beveiligen voor faudeurs en woekeraars
  ik hoop dat je een oplossing vindt
  groetjes

 14. ik heb je gelukkig teruggevonden. Je hebt gelijk, net als zovele andere web-log gebruikers ben je ook verhuisd. Ik heb je gelukkig weer in mijn favorietenlijst

 15. Ja, dit mag. Bij een .nl-domein is het zo: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
  Wat je nog zou kunnen doen is meer domeinen kopen met ‘zijmaakthet’.
  Of alsnog een .nl, maar dan met ‘-‘ tussen de woorden.

  Ik vind het een hele vervelende situatie, maar zo gaat dat nu eenmaal op internet.

 16. Wat goed dat je zijmaakthet.com hebt geregistreerd! Je fans vinden je toch wel hoor. We zoeken gewoon even flink en vragen rond en dan komen we dr wel.Misschien kun je uitzoeken of de domijnnaam zijmaakthet.nl verloopt na een periode en dan kun je hem alsnog registreren. Even vragen bij de kamer v koophandel denk ik. Wij hebben ook zo´n akkefietje gehad met een gratis website (dom van ons)Maar na verloop van tijd loopt alles weer prima onder een nieuwe naam of webadres. Herfstknuffel uit Björkfors.

 17. wat vervelend en frustrerend dat een ander goede sier zit te maken met zij maakt het. Ik vrees dat hier weinig tegen te doen is. Heb je al juridisch advies gevraagd?
  Maar het fijne is dat ik je teruggevonden heb. Ik zal je gelijk in de leeslijst aanpassen!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

 18. Dag Annita, wat een stinkende puinhoop is er ontstaan door het weblogdrama. Ik ben heel blij dat ik je teruggevonden heb maar baal ervan dat je naam gewoon op een achterbakse manier misbruikt wordt om aan geld te komen. Ik lees in de reacties dat zoiets gewoon mag, onbegrijpelijk. Voor mij bestaat er maar één echte “Zij maakt het”.
  Je blog ziet er heerlijk vrolijk en positief uit en daar houden we ons maar aan vast.
  Heel veel groeten van Corrie

 19. Gelukkig heb ik je ook terug gevonden. (al heeft dat wel even geduurd door de toestand met web-log)
  Heerlijk om weer mee te le(v)zen.
  Groetjes Margriet

 20. Annita, ik heb je weer gevonden en dit is erg oneerlijk maar vast een maas in de wet. Probeer via een rechtswinkel toch te kijken of er iets te doen valt
  . Ik blijf je volgen!!! .

 21. Beste Annita,

  Er is zoiets als ITrecht. Ik zou een advocaat (geen jurist) zoeken die daarin is gespecialiseerd. Kost je een starttarief misschien, maar dan heb je ook wat.

  Groeten, Debby

 22. Het is vooral kinderachtig vind ik, dat er mensen zijn die op dit soort manieren geld proberen te verdienen en daarmee iemand anders belemmeren. Gelukkig weten veel mensen jou toch wel te vinden, krijg je ook via via wel publiciteit (zoals bijv. op de brei.startpagina.nl) en heb je denk ik ook een hele schare trouwe fans die mensen naar je nieuwe site verwijzen.
  Maar het blijft vervelend. Overigens was één van mijn web-log-pagina’s opeens weer online dus misschien de jouwe ook wel en kan je er een verwijzing naar je nieuwe site-adres opzetten?

  Ik blijf in elk geval lekker reclame voor je maken en vind het ook leuk dat ik je mooie knuffels steeds vaker in breiwinkels zie zoals bij Steekje Los in Leiden en laatst bij Weldraad op de markt.

 23. Ik heb geen idee of het mag. Ik vind het in ieder geval erg flauw!! En ik begrijp dat je daarvan baalt! Tjonge, echt vervelend!!

  Sterkte!

Reacties zijn gesloten.