Mini en Maxi

Twee beren van hetzelfde patroon van Vera , precies dezelfde steken heb ik gebreid; mini op naalden 1,5; maxi op naalden 6.

Hier zie je nog wat maten.
De grootste beer is bijna 60 cm lang. Ik heb hem gebreid van Grignasco loden dubbele draad kleur nummers 816, 604, en 644 op naalden 6. Van de donkerste kleur gebruikte ik 3 bollen, van beide lichtere elk 1.
De beige beer is 40 cm lang. Hij is gebreid van beige Drops Nepal kleurnummer 618 op naalden 4. Ruim 1,5 bol is voldoende.
Het groen/bruine beertje is 28 cm lang en is gebreid van Schoppel Zauberwolle, op naalden 3. Er gaan er minstens 2 uit 1 bol.
De kleinste is 17 cm lang en gebreid van een zijde/wol mengsel dat ik op de handwerkbeurs bij Bart en Francis heb gekocht. Hij is gebreid op naalden 1,5. Ik heb een klein beetje van 1 cone gebruikt.

Wil je al deze beren nu eens in het echt zien en in handen houden. Dat kan!! Donderdag en vrijdag ben ik – natuurlijk met een grote voorraad patronen – op de handwerkbeurs in Rotterdam. Je vindt me in de stand van astrid’s dutch obsessions.

Schoppel Zauberwolle en allerlei andere kwaliteiten van Schoppel zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Je kunt de wol in overleg bij mij bestellen.

3 thoughts to “Mini en Maxi”

  1. Ik vind ze zoooo leuk, heb bijna Jacobus af, moet daarna beslissen welk patroon ik bij je ga kopen. Hmmm, dat wordt nog moeilijk.

  2. Jammer dat ik je donderdag of vrijdag niet kan ontmoeten; misschien op een volgende beurs. Je kleine Vera is ook zo schattig. Ik brei ook meestal op naald 2,5. Het is soms even lastig, maar ze zien er ienimini zo schattig uit. Ik lees dat je wol bij jou kunt bestellen; uit welke kleuren kan ik kiezen? Ik wil die wol wel eens proberen.
    Groet en veel plezier in Rotterdam!

Reacties zijn gesloten.