Harlekijn Lijs

SONY DSC

Op deze foto zie je Lijs als harlekijntje,  of,  zo je wilt,  als clowntje.  Dit effect bereik je door een beetje te spelen met effen kleurtjes.  Zoals je kunt zien,  kun je het harlekijn op verschillende manieren maken.  Echter,  ik weet dat sommigen het fijn vinden om uitgelegd te krijgen hoe ik het harlekijntje heb gemaakt. Ik zal daarom aan de hand van foto’s uitleggen hoe je dit doet,  en gebruik daarbij het rechter clowntje op bovenstaande foto als voorbeeld. Ik heb de kleuren oranje, paar,  petrol, en geelgroen gebruikt.

SONY DSC

brei het ene oor effen in petrol.  Het andere oor is gebreid in geelgroen en paars. De eerste 10 toeren zijn geelgroen,  daarna brei je om en om telkens 5 toeren in elke kleur.  De laatste  streep is paars,  brei hier zoveel toeren als nodig om de goede lengte van het oor te krijgen. Het lapje tussen de oren wordt paars.

Brei de bovenkant van het hoofd (pagina 6 punt 22)als volgt:
8 toeren paars
2 toeren geelgroen
2 toeren oranje
Je breit dus 2 toeren meer dan de 10 die staan aangegeven in het patroon.
Brei het hoofd verder in oranje

SONY DSC

Brei de bovenkant van het lijf,  tm punt 16 op pagina 8 in petrol, brei dan verder in geelgroen.
SONY DSC

Brei de onderkant van het lijf (pagina 10 vanaf 39) als volgt:
39,40  geelgroen
41 tm 43 paars
44 tm 47 geelgroen
48 tm 50 oranje
Brei de rest is geelgroen

SONY DSC

 

Brei de ene arm petrol tot de 27e van de 35 toeren in punt 1. Brei daarna 1 toer geelgroen, 2 toeren petrol, 1 toer geelgroen, 2 toeren petrol, 1 toer geelgroen, 1 toer petrol. Brei de rest van de arm in petrol.

SONY DSC

 

Brei de andere arm:

5 toeren oranje
5 toeren paars
4 toeren oranje
4 toeren paars
3 toeren oranje
3 toeren paars
2 toeren oranje
2 toeren paars
1 toer oranje
brei de rest in paars

SONY DSC

Het ene been heeft 18 toeren petrol, 10 toeren geelgroen, de rest in petrol

Het andere been heeft 9 toeren paars, 9 toeren geelgroen, 9 toeren paars, en de rest in oranje.

het boors van het zakje is in oranje gebreid, en het zakje zelf in geelgroen.

SONY DSC

Naai belletjes aan de oren. (de belletjes zijn niet geschikt voor heel kleine kinderen)

In de webwinkel vind je een pakket voor dit harlekijntje,  in effen Schoppel lifestyle. De kleuren die ik voor dit harlekijntje heb gebreid heten officieel oleander, olijf, uienrood, en petrol.  De kleuren van het andere harlekijntje heten vanille, blauw, groen en rood.

SONY DSC