Mooie katoen

Ik ben helemaal in de katoen de laatste tijd. Er is ook zo veel moois. Ik kan me nog herinneren hoe wij vroeger als kind worstelden met van die stugge haakkatoen op breinaalden. Tegenwoordig is er mooi soepel katoenen breigaren, waar je heerlijk mee breit met een prachtig regelmatig resultaat.

Dit aapje is gebreid van Schoppel zauberball katoen; dat is zo’n mooie zachte katoen, en dan ook nog biologisch. Er zitten meerdere kleuren op een bol, zodat je een kleurtje voor het gezicht kunt vinden op je bolletje.

Hierboven zie je een mooie pastel kleurcombinatie in dezelfde katoen. Ik kan me voorstellen dat je daarvan ook een schattig aapje kunt breien.

In mijn vorige bericht liet ik een slaapzak zien die ik voor mijn kleinkind op komst maakte. Mijn kleinzoon is inmiddels geboren, een prachtige, gezonde jongen, de allermooiste van de wereld natuurlijk. Voor hem maakte ik een box kleed met bijpassende kleine knuffeltjes.

Voor deze babyknuffeltje heb ik de hoofdjes van Suusje, Lijsje, Floor, en een leeuwtje gebruikt. Ik heb er eenvoudige knuffellapjes aangebreid.  Deze knuffeltjes zijn gebreid van Schoppel zauberball katoen, hetzelfde garen als van het aapje hierboven.