Jacobus in een nieuw jasje

We hebben Jacobus letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gestoken.

Letterlijk: er is een nieuw patroon voor een jasje voor Jacobus.

Maar, ook is het patroon van Jacobus geheel vernieuwd. Jacobus is het eerste patroon van Zijmaakthet. Daarna zijn er nog vele patronen verschenen. Met het schrijven van die patronen hebben we veel geleerd:

  • Over mooie foto’s maken
  • Over de lay-out van patronen
  • En over hoe je een patroon goed op kunt schrijven

We hadden al lang de wens om het patroon van Jacobus te herschrijven, en deze zomer is dat gedaan. Dat gaf ons ook de gelegenheid om het patroon zelf te herzien. Vanaf het begin was ik niet blij met de manier waarop het gezicht van Jacobus in het hoofd wordt gebreid. Het is veel gedoe met 2 kleuren, heen en weer schuiven met steken, en met een behoorlijke kans op gaatjes. Dit gaat nu helemaal anders.

Met de nieuwe methode wordt het achterhoofd eerst gebreid, het gezicht wordt er later ingebreid. Wij vinden deze methode mooier en gemakkelijker.

Daarnaast ben ik in de loop van de tijd sommige dingen anders gaan breien, omdat ik dat handiger, of mooier vond, deze veranderingen zijn in het nieuwe patroon doorgevoerd. Tenslotte staat en een uitgebreide instructie voor het vullen van Jacobus in het patroon.

Oh ja, het nieuwe jasje staat ook in dit nieuwe patroon van Jacobus.

Het jasje heeft aan de achterkant een split waar Jacobus zijn staart doorheen past.

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, blijft Jacobus wel Jacobus, met zijn eigenwijze karakter.

Misschien is het je opgevallen:

De apen in dit verhaal zijn gebreid van een nieuwe garenkwaliteit. Het is Schoppel zauberball Katoen crazy. Dit is een 100% katoenen, biologisch garen in mooie verlopende kleuren. Dit garen is het zusje van de zauberball katoen. Het garen is echter dikker:  200 meter op 100 gram. Met naald 3,5 brei je er een aap van bijna 40 cm van.

Bestel hier een pakket van Jacobus van dit garen met het nieuwe patroon.

Het garen wordt geleverd op de karakteristieke Schoppel bollen, 200 meter op een bol van 100 gram. Het garen is kennelijk populair, onze voorraad is nog klein, maar begin volgende week komt er meer.