Schoppel AlbMerino

Sinds een paar jaar heeft het bedrijf Schoppel eigen kuddes merino schapen, die leven in de hogere gebieden van de Duitse deelstaat Beieren. Op deze manier wordt het hele productieproces van de wol bekeken, en er wordt voor gezorgd dat de mensen en dieren die zijn betrokken bij de productie van de wol een goed leven en een eerlijke prijs krijgen.

Op deze foto zie je Gerhard Schoppel, de eigenaar van het familiebedrijf, bij zijn schapen, die op dat moment vanwege het weer binnen zijn.

Van deze wol wordt prachtig garen gemaakt, waar het natuurlijk karakter letterlijk vanaf straalt.

De albmerino is een garen dat wordt gemaakt van de wol van deze schapen. Het is een typisch Schoppel garen, de draden worden niet gesponnen maar gevilt. Dit levert een glad, lachtig garen.

De albmerino wordt alleen geleverd in natuurlijke tinten: Er zijn 5 levendig gemêleerde tinten die worden verkregen door de natuurlijke tinten met elkaar te mengen.


Van dit garen kun je prachtige knuffels breien.

Deze beer staat al een tijdje bij mij uit het raam te kijken. De blank houten knoopjes maken hem helemaal af.

Olivier is er al een tijdje, hij ging al mee naar de handwerkbeurs in februari van dit jaar. We komen er nu pas aan toe om hem ook in de webwinkel te zetten.

Een aap van dit garen zou vast ook erg mooi worden, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. Misschien heeft iemand zin om dit te proberen: Er zijn 2 bollen van de hoofdkleur nodig, en eentje voor het gezicht.

 

 

One thought to “Schoppel AlbMerino”

Reacties zijn gesloten.