Toont alle 13 resultaten

 • Hoooked Atlantica SeaCell

  6,60

  Een prachtige effen katoen. Ik heb dit garen uitgekozen omdat het erg geschikt is als gezicht van Jacobus van Schoppel Katoen Crazy.  Het garen is echter zo mooi, dat ik er heel wat meer kleurtjes van heb ingekocht.

  Dit garen van Hoooked is simpel maar prachtig. De samenstelling is 40% biologische katoen, 40% gerecyclde katoen, en 20% vezels uit zeewier. Deze samenstelling levert niet alleen een mooi, maar ook een zeer verantwoord garen. Het garen wordt geleverd in prachtige kleuren.
  Dit garen wordt geleverd in bollen van 50 gram met een lengte van 120 meter.

 • Hoooked dikke katoen

  9,00

  Dit garen is een beetje een vreemde eend in de bijt bij Zijmaakthet. Het is een heel mooi biologisch katoenen garen waar je mooie grote knuffels van kunt breien zonder dat het heel duur wordt.

  Dit garen wordt geleverd op grote bollen van 250 gram, 250 meter. Brei dit garen met een steekproef van 18 naalden en 26 steken op 10×10 cm. Dat is naald 5, of nog wat dunner als je los breit.

  De meeste Zijmaakthet knuffels kun gaan uit 1 bol. Alleen voor Gijs en Stokkie heb je 2 bollen nodig.

   

 • Schoppel ALB Lino

  11,50

  De firma Schoppel zorgt niet alleen voor mooie wol,  maar ook voor de schapen die deze wol moeten leveren.  Daarom heeft Schoppel nu een kudde van 4000 schapen in de alpen,  met een eigen herder, die goed voor de schapen zorgt.
  De wol van deze schapen wordt gemengd met 15% linnen en dan gesponnen tot een prachtig luchtig garen.  Het garen wordt geleverd op de typische ronde Schoppelbollen van 100 gram met een looplengte van 400 meter.
  Ondanks de grote looplengte,  kan dit garen voor knuffels worden gebreid op naald 3.

 • Schoppel Katoen Crazy 4

  12,75

  Een dunne katoenen versie van de Zauberball Crazy van de firma Schoppel uit Duitsland.
  Dit is een mooi dun garen, met prachtig verlopende kleuren.Het is Schoppel gelukt om een mooie, erg zachte katoenen versie van de zauberball te maken. En dan ook nog van biologische katoen, kortom een ideaal garen om een knuffel van te breien.
  Dit garen wordt geleverd op echte zauberball bollen van 100 gram, met een looplengte van 420 meter.

  Brei dit garen voor knuffels op naald 2 zodat er een mooi dicht breisel ontstaat waar het vulsel niet doorheen schijnt.  De stekenproef is 33 steken en ongeveer 40 naalden op 10×10 cm.

  Van dit garen kun je mooie wat kleinere knuffels breien. Ik heb er echter ook al mooie truien voor mijn kleindochters van gemaakt.

 • Schoppel Albmerino

  4,90

  Albmerino is een mooi wollen garen. De structuur van de draad is gelijk aan de Schoppel reggae:  De draad is niet gesponnen maar gevilt. Dat levert een mooie gladde draad op.
  De wol voor dit garen komt van een kudde schapen in de alpen. Deze kudde is van de firma Schoppel en leeft zo natuurlijk mogelijk en de alpen.
  De verschillende kleuren van die garen zijn de verschillende naturel tinten van het garen.

  Schoppel albmerino wordt geleverd op bollen van 50 gram met een lengte van 100 meter.

  Brei dit garen voor knuffels met een stekenproef van 20 steken en 33 naalden op 10×10 cm. Dat is ongeveer naald 4.

 • Scheepjes Katoen

  3,10

  Een katoenen garen van het merk Scheepjes, op bollen van 50 gram met een looplengte van 170 meter.  In deze categorie zitten gemêleerde en effen garens. De gemêleerde garens zijn van Scheepjes Sunkissed, en de (biologische)effen garens zijn van Scheepjes Organicon. De garens hebben dezelfde looplengte em ze voelen en breien precies hetzelfde. Daarom hebben wij ze hier bij elkaar in één categorie gedaan, zodat de kleuren gemakkelijker te vergelijken zijn. Brei deze scheepjes katoen met een stekenproef van ongeveer 30 steken en 36 naalden op 10×10 cm. Dat is naald 2,25 of 2,5.

  Dit Scheepjes garen is erg geschikt voor de knuffels van Zijmaakthet. De meeste knuffels gaan uit 1 of 2 bolletjes, en toch worden de knuffeltjes niet heel erg klein.

 • Schoppel Zauberball Katoen

  12,50

  Een biologisch katoenen versie van de Zauberball van de firma Schoppel uit Duitsland.
  Het Schoppel gelukt om een mooie, erg zachte katoenen versie van de zauberball te maken. En dan ook nog van biologische katoen, kortom een ideaal garen om een knuffel van te breien.

  Brei dit garen voor knuffels op naald 2 of 2,25 zodat er een mooi dicht breide ontstaat met een stekenproef van 30 steken en ongeveer 38 naalden op 10×10 cm.

 • Schoppel lifestyle multi

  7,00
  Schoppel lifestyle is een superwash wollen garen van de firma Schoppel uit Duitsland. Lifestyle is mooi glad en een beetje elastisch en het breit daardoor heel prettig en mooi regelmatig.
  Lifestyle wordt geleverd in bollen van 50 gram met een lengte van 155 meter. Brei lifestyle voor knuffels op naald 3.
 • Schoppel lifestyle effen

  6,60
  Schoppel lifestyle is een superwash wollen garen van de firma Schoppel uit Duitsland. Lifestyle is mooi glad en een beetje elastisch en het breit daardoor heel prettig. Het resultaat is een mooi regelmatig breiwerk dat helemaal niet prikt of kriebelt.
  Lifestyle wordt geleverd in bollen van 50 gram met een lengte van 155 meter. Brei lifestyle voor knuffels op naald 3.
 • Schoppel Edition 3

  7,50

  Schoppel Edition 3 is een superwash wollen garen van de firma Schoppel uit Duitsland. Edition 3 is mooi glad en een beetje elastisch en het breit daardoor heel prettig. Het resultaat is een mooi en regelmatig breiwerk.
  Dit garen wordt geleverd in bollen van 50 gram met een lengte van 150 meter.

  Brei Edition 3 voor knuffels met een stekenproef van 24 steken en 38 naalden op 10×10 cm. Dit is ongeveer naald 3 of nog een iets dunnere naald als je los breit.

 • Schoppel Relikt

  4,60

  Relikt is een tweed-achtig garen van de firma Schoppel. De samenstelling is ongeveer 70% wol en ongeveer 30% polyamide. Bij het spinnen van de zauberball garens blijven altijd stukken ongesponnen wol over. Deze stukken worden op kleur gesorteerd en gerecycled tot relikt. Op deze manier wordt er niets van de kostbare wol weggegooid. Relikt is een mooi garen met een heel eigen karakter.

  Brei knuffels van dit garen met een stekenproef van 22 steken en 30 naalden op 10 cm. Dat is naald 3 of 3,5.

 • Schoppel Katoen Crazy

  13,00

  Een katoenen versie van de Zauberball Crazy van de firma Schoppel uit Duitsland.
  Het is Schoppel gelukt om een mooie, erg zachte katoenen versie van de zauberball te maken. En dan ook nog van biologische katoen, kortom een ideaal garen om een knuffel van te breien.
  Dit garen wordt geleverd op bollen van 100 gram met een looplengte van 200 meter.
  Brei dit garen voor knuffels op naald 3,5 zodat er een mooi dicht breisel ontstaat waar het vulsel niet doorheen schijnt.  De stekenproef is 18 steken en ongeveer 32 naalden op 10×10 cm.

 • Haren voor Julius en Juultje

  4,40

  Hier vind je verschillende garens die geschikt zijn om er haren voor Julius of Juultje van te maken. De garens zijn van verschillende leveranciers. Het zijn echter allemaal garens met een behoorlijk volume, zodat de haardos mooi vol wordt.