• Vrolijke drieling in lentekleurtjes

  Kijk deze vrolijke drieling nu eens aan. Ze zijn gebreid van katoen in lieve lentekleurtjes. Al een tijdje hebben we Scheepjes Organicon en Scheepjes Sunkissed in de webwinkel. Ik ben blij met deze garens. Het zijn mooie zachte katoenen garens die bij uitstek geschikt zijn om te breien, dit in tegenstelling tot sommige andere katoenen garens van Scheepjes die meer geschikt zijn om te haken.

  Daarnaast vind ik het fijn om ook wat garens in de winkel te hebben die ook geschikt zijn voor mensen met een wat smallere portemonnee. Deze garens zijn niet erg duur, en wel heel mooi.

  Kijk hieronder naar wat meer voorbeelden van knuffels die van dit garen zijn gebreid.

  SONY DSC
 • Scheepjes Sunkissed en Scheepjes organicon

  Wij betrekken onze garens bij voorkeur bij één leverancier, voor ons is dat de firma Schoppel uit Duitsland. Zij leveren mooie en goede garens, en houden bij de productie rekening met mens en milieu.
  Echter, soms wil je graag een garen soort garen dat gewoon niet in de Schoppel collectie te vinden is. Schoppel produceert tegenwoordig mooie katoenen garens: zauberball katoen, en zauberball katoen crazy. Het eerste is een dun garen, dat wordt geleverd op bollen van 100 gram, het tweede is een dubbel zo dik garen, ook op bollen van 100 gram. Je kunt er de mooiste knuffels van breien.


  Toch waren we op zoek naar een katoenen garen dat wat betreft dikte tussen deze 2 garens inzit. Bovendien is een garen dat wordt geleverd op bollen van 50 gram voor knuffels wel erg handig: dat geeft de mogelijkheid om wat kleurtjes bij elkaar te zoeken, zonder dat het gelijk onbetaalbaar wordt.
  Onze keus is gevallen op Sunkissed en Organicon van Scheepjes. Dit zijn mooie katoenen breigarens (dit itt Scheepjes Catona, dat geschikter is om mee te haken) met een dikte waarmee je mooie knuffels kunt breien, niet te klein, en niet te groot. Organicon is een biologische katoen in effen zachte kleuren. Sunkissed is van dezelfde dikte en structuur, zodat het goed combineert met Organicon, in gemêleerde heldere kleuren. We hebben er al verschillende knuffels van gebreid met een mooi resultaat.

  De knuffels die je hierboven ziet, zijn gebreid van de combinatie van Sunkissed en Organicon. Je vindt de pakketjes voor deze knuffeltjes hier en hier.

 • Heb je ook zin om je op iets leuks te verheugen

  Ik kijk naar buiten; het regent en het is koud. Ik heb zo’n zin in iets leuks!!!

  Nou, dat leuks komt eraan: van 20 tm 24 september ga ik mee op de boot van Ymkje voor een breireis. Gewoon 5 dagen nergens anders aan denken, lekker breien, en naar huis gaan met een mooie knuffel waar je trots op kunt zijn. Misschien wordt het wel deze mooie aap:

  Ymkje heeft een binnenvaart boot omgebouwd tot een hotel op het water. Je kunt dus gewoon lekker breien, terwijl we van de ene naar de andere leuk plaats in Nederland varen.

  Ik hoor het je zeggen :” Leuk hoor, maar … hoe dan met de corona “. De boot is helemaal aangepast voor de huidige situatie, lees onderaan dit bericht wat er is geregeld. Bovendien is de reis pas in september, dan zijn we allemaal ingeënt toch (hoop ik).

  Je moet er wel snel bij zijn. Vanwege corona kunnen er slechts 12 mensen mee, en meer dan de helft van deze plaatsen is al vergeven. Ik zou zeggen, neus eens lekker rond op de site van Ymkje, en reserveer een plekje

  Dit zegt Ymkje over de corona-aanpassingen op de boot:

  Allereerst heb ik de groepsgrootte aangepast. Normaliter is het schip 
  geschikt voor 32 ;personen, Nu is dit gereduceerd naar 12 personen
  maximaal inclusief jou. Er zijn twee tweepersoonshutten(als dit
  samenwonenden zijn) en de rest van de hutten is nu een éénpersoonshut
  geworden.
  In de laatste nieuwsbrief (vierde kwartaal 2020) kun je zien dat erbij de
  ingang, desinfectans staat en mondkapjes en glorix doekjes. Zelfs toen het
  nog niet verplicht was, was de regel bij ons aan boord dat zodra je gaat
  lopen, je een mondkapje op moet doen.
  Er is een speciaal scherm voor de docente zodat het hele gezicht beschermd
  is. Op de tafels staat een plexiglasscherm, waardoor je wel met zijn
  vieren aan één tafel kunt zitten maar toch geïsoleerd bent door het
  plexiglas (zie de foto’s van de nieuwsbrief).
  Het ontbijt, lunch en diner wordt opgeschept en rond gebracht, om onnodig
  lopen door elkaar te voorkomen. Bij mooi weer kun je buiten zitten, waar
  plek zat is en je ruim voldoende afstand kunt nemen, ook zonder scherm.
  Mensen die het dorp of stadje in willen, moeten, bij terugkomst de handen
  desinfecteren en daarna goed wassen.

 • Mooi nieuw kleurtje

  De firma Schoppel komt regelmatig met nieuwe kleurstellingen van hun garens. Vooral voor de van kleur verlopende garens vind ik dat altijd erg inspirerend.
  Vlak voor Kerst kwam het garen van de foto binnen, het is de mooie, zachte, dunne zauberball katoen, een van mijn favoriete garens.
  Van deze kleurstelling kan ik met van alles voorstellen:
  Een beige/bruin beertje met een broek of jas in blauw en geel.
  een gestreepte Gijs.
  een geel aapje met een beige gezicht en kleding met blauw erin.
  En ga zo maar door; ik wou dat er 48 leren in een dag zouden zitten, dan had ik al dat moois misschien wel gemaakt…….

 • Hè, hè, we zijn weer online

  We zijn best wel trots, na de hack op onze site, 10 dagen geleden, gaan we nu weer online met een gloednieuwe website.
  Maar … , de webwinkel is nog niet compleet. Vandaag vind je alleen de patronen in de winkel. De komende tijd gaan we de winkel verder vullen. We streven ernaar om elke 2 à 3 dagen nieuwe artikelen in de winkel te zetten. Kom dus nog eens langs de komende tijd.
  Heb je iets heel hard nodig, dat nog niet in de webwinkel staat, onderaan de website staat een contact formulier, gebruik dat om te bestellen.

  Poes Mies is helemaal blij, nu kan zij tenminste weer rustig gaan liggen.