• Mooi nieuw kleurtje

  De firma Schoppel komt regelmatig met nieuwe kleurstellingen van hun garens. Vooral voor de van kleur verlopende garens vind ik dat altijd erg inspirerend.
  Vlak voor Kerst kwam het garen van de foto binnen, het is de mooie, zachte, dunne zauberball katoen, een van mijn favoriete garens.
  Van deze kleurstelling kan ik met van alles voorstellen:
  Een beige/bruin beertje met een broek of jas in blauw en geel.
  een gestreepte Gijs.
  een geel aapje met een beige gezicht en kleding met blauw erin.
  En ga zo maar door; ik wou dat er 48 leren in een dag zouden zitten, dan had ik al dat moois misschien wel gemaakt…….

 • Hè, hè, we zijn weer online

  We zijn best wel trots, na de hack op onze site, 10 dagen geleden, gaan we nu weer online met een gloednieuwe website.
  Maar … , de webwinkel is nog niet compleet. Vandaag vind je alleen de patronen in de winkel. De komende tijd gaan we de winkel verder vullen. We streven ernaar om elke 2 à 3 dagen nieuwe artikelen in de winkel te zetten. Kom dus nog eens langs de komende tijd.
  Heb je iets heel hard nodig, dat nog niet in de webwinkel staat, onderaan de website staat een contact formulier, gebruik dat om te bestellen.

  Poes Mies is helemaal blij, nu kan zij tenminste weer rustig gaan liggen.

 • De patronen van Zijmaakthet

  Zijmaakthet maakt al jaren patronen voor knuffels. De knuffels van Zijmaakthet worden met veel plezier aan breiers over de hele wereld verkocht. Patronen in het Nederlands zijn te koop via deze webwinkel, patronen in het Engels vind je op Ravelry.


  Alle knuffels van Zijmaakthet worden naadloos in het rond gebreid. Rond breien kan op 2 manieren. Je kunt op 4 of 5 naalden zonder knop rond breien. Velen van ons hebben dat vroeger geleerd; zo werden bijvoorbeeld sokken gebreid. Velen herinneren zich een hopeloos gevecht met 4 naalden. Je kunt echter ook op een rondbreinaald breien, tenzij je zelf graag op 4 naalden breit, bevelen wij deze methode aan.
  Nu hebben onze knuffels natuurlijk armen en benen, en die zijn te klein om op een rondbreinaald te passen. Er is een methode om deze “kleine rondjes” toch op een lange rondbreinaald te breien. Deze methode heet “Magic loop”. Op deze site vind je een handleiding en een instructiefilmpje voor deze methode.


  De patronen van Zijmaakthet zijn heel uitgebreid. We laten niets aan het toeval over, elke steek die gebreid moet worden, staat in het patroon. Om de patronen zo te kunnen beschrijven, gebruiken we afkortingen. Sommigen schrikken mensen als ze het patroon zien: Het lijkt wel wiskunde.
  Maar, in elk patroon staat en lijst met afkortingen. Lees de afkortingen door en dan kan je het patroon echt lezen, velen gingen je voor en ik hoorde al vaak: “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen maken, maar met dit patroon lukt het.”

  Sommige patronen zijn eenvoudiger dan andere. Wil je eenvoudig beginnen, kies dan voor het patroon van Vera de Beer, of het patroon van Gijs. Gebruik een restje garen, of neem een goedkoop bolletje, al doende zal je leren hoe deze patronen werken. Misschien gaat het niet gelijk helemaal goed, maar dat geeft niet als je een restje garen gebruikt. Wanneer je het gevoel hebt dat het goed gaat, gebruik dan dat ene mooie bolletje, of trakteer jezelf op iets moois.

 • Toverparels

  Toverparels, de nieuwste toevoeging aan de “zauberballen” van de firma Schoppel.
  Het zijn 7 bolletjes 100% wollen garen, samen 100 gram wol.
  De bolletjes verlopen langzaam van 1 kleur naar een andere kleur.Ik heb gelijk allerlei plannen, kan niet wachten met experimenteren.

  Ik heb al een tijdje geleden een voorbeeld van dit nieuwe garen gekregen. Daarvan heb ik 2 biggetjes gebreid. Omdat de verschillende kleurtjes elk op een apart bolletje zitten, kun je de verdeling van de kleuren over je project goed bepalen.
  Deze 2 varkentjes zijn inmiddels naar Duitsland gereisd, naar de firma Schoppel, waar ze in de nieuwste editie van het patronenblad van Schoppel zullen prijken.

  Deze week kwamen de eerste bolletjes binnen. Voorlopig hebben we 2 kleurstellingen ingekocht.
  Je kunt van dit garen ook heel mooi een langzaam verlopende trui of sjaal breien door eerst meerdere bolletjes van 1 kleur op te breien, en daarna over te gaan naar een volgende kleur.
  Mocht je een andere kleurstelling of meer dan onze voorraad willen kopen, stuur dan even een bericht, dan bestellen we het garen bij.